Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Javljaju iz HNS-a

Bivši trener Hajduka je novi izbornik U-19 reprezentacije: 'Savez će mu biti maksimalna podrška'

Dinamo pobijedio  Goricu 3-0
Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL
1/3
29.05.2023.
u 17:56

"Velika mi je čast preuzeti hrvatsku U-19 reprezentaciju. Uvjeren da ćemo u zajedničkoj suradnji nastaviti razvijati igrače koji će kroz nekoliko godina biti oslonci naših klubova te hrvatske A reprezentacije", rekao je Siniša Oreščanin po preuzimanju dužnosti izbornika U-19 reprezentacije

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) za novoga izbornika reprezentacije do 19 godina imenovao je Sinišu Oreščanina (50) koji će na toj dužnosti zamijeniti Josipa Šimunića koji je otišao prije mjesec dana.

Oreščanina je imao zapažene uspjehe u radu s mlađim uzrastima u Sesvetama, Zagrebu, Dinamu, Al-Nassru i Hajduku. Od rujna 2018. do srpnja 2019. godine vodio je i prvu momčad Hajduka, da bi u prvoj polovici 2021. godine bio trener prve momčadi Gorice.

GALERIJA Navijači Hajduka uletjeli na poljudski teren pa se potukli

Dinamo pobijedio  Goricu 3-0
1/7

"Uvjeren sam da smo pronašli jako dobro rješenje za našu U-19 reprezentaciju. Siniša se dokazao kao vrlo uspješan stručnjak u radu s mlađim uzrastima, a kako ima i značajno iskustvo rada u seniorskom nogometu, smatramo da odlično razumije izazove koje imaju igrači upravo u ovoj osjetljivoj fazi prelaska u seniorski nogomet. Savez će mu biti maksimalna podrška u ostvarivanju ciljeva, pri čemu je razvoj igrača svakako onaj najvažniji", poručio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

VEZANI ČLANCI:

"Velika mi je čast preuzeti hrvatsku U-19 reprezentaciju te zahvaljujem rukovodstvu Saveza na čelu s predsjednikom Kustićem na iskazanom povjerenju. Znamo da je snaga našeg nogometa kvalitetan rad s mlađim uzrastima te imam veliku ambiciju dati doprinos razvoju naših najboljih juniora kroz vrhunski rad u nacionalnoj reprezentaciji.

Dobro poznajem koliko kvalitetno rade naši klubovi odnosno njihove akademije te sam uvjeren da ćemo u zajedničkoj suradnji nastaviti razvijati igrače koji će kroz nekoliko godina biti oslonci naših klubova te hrvatske A reprezentacije", izjavio je Oreščanin.

VIDEO Emotivne scene na Poljudu: Navijači jednoglasno pjevaju 'Ako ne postaneš novi prvak ti'

Komentara 1

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
19:48 29.05.2023.

Konobar i AP i dalje uvaljuju hajdukov škart u reprezentaciju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije