Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI POSAO

Bivši hrvatski izbornik preuzima klub iz Crne Gore

Jasmin Repeša
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
30.12.2018.
u 13:03

- Nije mi drago kada neki trener izgubi posao kao Džikić kod kojeg sam i odlazio u par navrata gledati treninge. Istovremeno, drago mi je zbog Jaska jer je neko vrijeme bio bez kvalitetnog angažmana - rekao je Rimac.

Uz najbolju napadačku partiju Ivana Ramljaka (26 koševa) u dresu ovog kluba te tri dvoznamenkasta Amerikanca (Cobs 14, Cook 11, Pullen 10), košarkaši Cedevite nadjačali su u Draženovu domu Zadar (83:72) i zaposjeli drugo mjesto na ljestvici ABA lige. Ramljak je još prije dvije sezone nosio dres Zadra, no to nije bio njegov motiv za ovakav nastup u kojem je već u prvom poluvremenu za samo 13 minuta zabio 20 koševa. Štoviše, ovaj igrač poznat kao defanzivni specijalist, priznao je:

Dogodilo se slučajno...

- Ovo se napadački dogodilo pomalo slučajno. Zapravo, obrana Zadra skoncentirala se na Cobsa i druge suirače pa se meni otvorilo više prostora. Igrali smo dobro, a jedino me smeta ovih čak 16 napadačkih skokova Zadra.

A do toga je došlo i zbog sužene Cedevitine rotacije na visokim pozicijama. Uz ozlijeđene Banića i Žganeca, kojih neće biti još barem 2-3 tjedna, Stipanović je jedini centar pa trener Slaven Rimac ističe:

- S obzirom da uskoro slijede dva putovanja u Rusiju u osam dana, uz još dvije domaće utakmice u tom razdoblju, tražimo na tržištu visokog igrača koji bi nam mogao pomoći do kraja sezone.

Rimac se može samo nadati da će ga dobiti za skori dvoboj s bivšim trenerom (i svojevrsnim mentorom) Jasminom Repešom koji preuzima Budućnost.

- Nikad mi nije drago kada neki trener izgubi posao kao što ga je u Budućnosti izgubio Džikić kod kojeg sam i odlazio u par navrata gledati treninge. Istovremeno, drago mi je zbog Jaska jer je neko vrijeme bio bez kvalitetnog angažmana.

Ah, te trenerske dvojbe

Nasmijao je pak Rimac novinare kada je odgovorio na pitanje da li je imao dvojbi oko toga da zadrži petorku koja je u prvoj četvrtini napravila “plus 15” (28:13) ili da ih mijenja svjestan da glavne igrače mora i odmoriti.

- O tome koliko trener ima dvojbi tijekom utakmice mogla bi se knjiga napisati. Da li je neki potez pametan ili glup vidiš tek nakon što ga napraviš. A s obzirom da su se oni vratili u utakmicu, moje izmjene očito su bile loše.

Uz doživljeni deveti poraz, Zadrani su pak pogurnuti prema dnu ljestvica što bi se trebalo promijeniti dolaskom iskusnog centra Luke Žorića.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije