Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZDRAVKO MAMIĆ Blizu odluke da se zahvali Bišćanu

Bišćana mora otpustiti Mamić, a ne Ivanković

20.11.2008.
u 21:11

Zidajući novi Dinamo nakon što je prodao Luku Modrića, Zdravko Mamić ispalio je: “Vraćam Igora Bišćana, on će biti naš novi vođa, kapetan momčadi!”.

* Ivanković: Istrpjet ću Bišćana, Mandžukić mora bolje!
* Ivanković ostao bez kapetana
* Mamić: Štimac može u medije samo gazeći Dinamo
* Lako je tancati s Modrićem
* Neosvojiva Kantrida

Bila je to ideja izvršnog dopredsjednika, koji ipak nije respektirao Bišćanovu prošlost.

Dinamo je kroz povijest imao impozantne kapetane, traku oko plavog rukava nosili su od davnina sjajni napadač Franjo Wölfl, pa mirni Ivica Horvat, maestralni centarfor Dražan Jerković. Slaven Zambata držao je pehar namijenjen pobjedniku Kupa velesajamskih gradova. Pa potom Velimir Zajec iz nezaboravljene 1982. godine, Zlatko Kranjčar, Marko Mlinarić.

Plavi uoči Spartaka u Čatež


Nakon nedjeljne prvenstvene utakmice sa Zadrom, Dinamovi će nogometaši u ponedjeljak trenirati u Maksimiru i navečer otići u osamu u Čatež. To je bila dosadašnja praksa prije europskih utakmica, tako će biti i uoči dvoboja s moskovskim Spartakom (četvrtak) u 3. kolu skupine D Uefine lige. (pj)

Bili su to sve velemajstori, kasnije i dva fantastična nogometaša, Zvonimir Boban (koji je s trakom oko ruke udario policajca u famoznoj utakmici protiv Crvene zvezde 13. svibnja 1990. godine) i Robert Prosinečki, na kraju i Luka Modrić. Osim što su svi oni bili sjajni igrači, imali su i veliku osobnost, pa su se mlađi igrači, ali i tisuće Dinamovih navijača, lako poistovjećivali s tim plavim ikonama.

Biti kapetan, znači biti i vođa, a to Igor Bišćan danas nije. Čovjek koji je već jednom odlučio završiti nogometnu karijeru, koji ju je prekinuo na pola godine, nije se, eto, uspio vratiti ni igrom niti odnosom. Iako ga poznajem, prije je bio čvršći, bio je pravedan, teško je trpio nepravdu.

Mrlje iz prošlosti su tu, a jedan od najboljih poteza Vlatka Markovića u dugoj nogometnoj povijesti jest to što je Bišćanu zatvorio vrata kockastih sve dok je on u Rusanovoj. Zdravko Mamić je blizu odluke da se zahvali Bišćanu, no to ne smije gurati u ruke Branku Ivankoviću, već to mora učiniti on. Zato što je on i pogriješio, on je odredio da Bišćan bude Dinamov vođa.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije