Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamo

Benković: Atmosfera i navijači su najveća snaga Hajduka

Dinamovci u Zoološkom vrtu
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/6
06.08.2017.
u 11:12

Bod? Nikad ne kalkuliram i Dinamo će uvijek igrati bez kalkulacija. Ne bojim se Hajduka iako djeluje dobro, homogeno - kaže Cvitanović

Afričkim lavovima u zagrebačkom zoološkom vrtu ništa ne manjka, dobro su uhranjeni, u velikoj stijeni imaju hlađenu prostoriju, po ovim vrućinama kakve su zadesile Zagreb znaju ih i istuširati. Dio zasluga da im ništa ne fali pripada i Dinamu, od prije godinu dana kada je par afričkih lavova dobio dva mladunca, Dinamo im je postao pokrovitelj.

Stoga su plavi jučer u ZOO-u posjetili svoje štićenike, valjda želeći da dio snage, hrabrosti i moći koji obilježavaju lavove “ukradu” za sebe uoči današnjeg derbija s Hajdukom (19 sati). Jer, trebat će im. Koliko god se nazivali plavim lavovima, dosad su više bili lavići mliječnih zubi, a nikako moćan lav ili opasna lavica. Doduše, plavi lavovi napravili su tek jedan kiks, remi kod Osijeka, koji je igrao s drugom momčadi, ostalo su odradili, rezultatski, kako su i željeli, ali o nekakvoj moći zasad nema govora.

Nisu pokazali ni da su momčad, lavlji čopor koji djeluje zajednički pogotovu protiv snažnog plijena.

To zajedništvo još kako će im trebati danas kad u Maksimir dolazi Hajduk koji raste, koji je sve bolji i više izgleda kao momčad, na stranu individualna kvaliteta koja nekad može biti odlučujuća u takvim utakmicama, ali u maratonu kakvo je prvenstvo, u utakmicama na nož, jako je važno biti momčad. A od četiri naša kluba koja su i dalje živa u Europi, Dinamo je najmanje izgledao kao momčad.

Dinamo je najmanje momčad

- Imate pravo na svoje mišljenje, ali imam ga i ja. Tek kad budem gotov sa “završnim proizvodom”, moći ću govoriti o detaljima, ali mislim da smo u određenim segmentima utakmice u Norveškoj momčadski bili bolji nego prije. Problem je što nemamo vremena za treniranje, već samo za razgovore i analize, pa na tome puno radimo. Optimističan sam, želim da igrači usvajaju naše ideje, vjerujem da dolaze bolji dani - kazao je trener Dinama Mario Cvitanović, koji nema problema s ozlijeđenim igračima:

- Iako smo i trenirali i igrali na umjetnoj travi, nitko se nije žalio. Možda i ne žele reći da ih nešto boli jer dolazi veliki derbi, svima važan.

U tako teškom rasporedu te s obzirom na to da Hajduk igra prilično dobro, možda bi i bod bio dobar?

- Nema kalkulacija, Dinamo uvijek igra bez kalkulacija. Ne bojim se ničega pa ni Hajduka, uvažavam sve, ali straha nema. Gledao sam Hajdukove utakmice, igra dobro, homogeno i organizirano, momčad ima jasnu viziju i stil igre. Ali, najvažnije je da mi igrom zadovoljimo naše navijače. I moramo pokazati emocije jer se za takve utakmice živi. Volio bih pravi derbi i da svi nakon te utakmice budemo sretni i zadovoljni. I navijači i svi skupa - govorio je Cvitanović nakon posjeta lavovima u zoološkom vrtu.

Zadovoljstvu navijača Dinama nada se i Filip Benković koji će imati posla s nezgodnim napadačima Hajduka, tko god bude igrao, Futacs, Ohandza, Erceg... K tome, Dinamo ima problema sa zaustavljanjem protunapada.

- Uvažavam ih, ali gledamo sebe. Gledao sam ih malo, oko njih se stvara pozitivna atmosfera, navijači ih uvijek nose i to im je najveća snaga. Imali smo problema s protunapadima, no nadamo se da ćemo to smanjiti, da ćemo na kraju svesti te pogreške na nulu - kazao je Benković.

Mogli bi trenirati s lavovima

Morat će se plavi ozbiljno potruditi u velikom derbiju da ne bi ponovno završili u zoološkom vrtu. Netko se našalio da bi mogli postati hrana lavovima.

- Ha-ha, a mogli bismo možda malo s njima i trenirati - dobro je raspoložen Benković kojeg nije bilo na kraju prošle sezone kada je Futacs radio probleme plavima, kada je Hajduk u Maksimiru pobijedio.

- Visok je, jak i to mu je značajna odlika, ali mi moramo biti pravi i onda neće biti problema. Sad sam na raspolaganju, zdrav sam i tek sad kad sam prošao sve te probleme vidim koliko je važno biti zdrav, svaki dan ste sretni.

No, mogli su plavi biti i jako nesretni da su primili gol od Norvežana, a Odd je nekoliko puta bio blizu tome.

- Ma važno je da smo to prošli, nije me bilo strah u završnici utakmice, nije bilo panike, kad je takva utakmica samo dobijem dodatni adrenalin, bez svega toga nogomet ne bi bio zanimljiv iako bismo mi bili puno sretniji da smo prolaz riješili puno prije. I veselim se što i ostali naši klubovi idu dalje u Europi, to je odlično za sve nas, za naš nogomet - zaključio je Benković uoči velikog derbija u kojem su plavima, iako je tek početak prvenstva, bodovi jako važni jer su dva već izgubili u Osijeku. A pred njima je potom put na Rujevicu u novi veliki derbi (igra se u petak).

Komentara 3

VL
vladek
15:04 06.08.2017.

I mi u Sloveniji,navijači Dinama,bi htjeli gledati tekmu samo neznamo gdje je prijenos HVALA

JU
Jure7
14:01 06.08.2017.

Koliko sam shvatio, oni umjesto treninga imaju analize i razgovore... pa mogu i ja analizirati i razgovarati za 120.000 eura mjesečno....

IK
Ikonoklast
15:06 06.08.2017.

Benkovic hvali navijace Hajduka...cujete li vi to, ode na portalu? Kako je to moguce, znaci, voli se dinamo samo na portalima, i to za 20 lipa po lajku? Gdje je onaj od neki dan, kaze, nogomet se ne igra radii navijaca? Pa neka sad to Benkovicu objasni, njemu draze da igra pred 100 ljudi, normalno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije