Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DINAMOV PROTIVNIK

Plavima sada ni Skenderbeu nije lagan suparnik

Odd - Dinamo
Foto: Anders Hoven/PIXSELL
1/7
06.08.2017.
u 08:00

Plavi su već igrali protiv Skenderbeua, prije dvije godine u play-offu Lige prvaka i preko njih se izborili za skupinu, pobjedom 2:1 i 4:1.

Nasmiješili su se predstavnici Dinama Zdravko Mamić i Amra Peternel u Nyonu kad su kuglice odlučile da će u play-off fazi kvalifikacija za Europsku ligu plavi igrati s albanskim Skenderbeuom, jer potencijalni suparnici bili su još Rosenborg, ukrajinska Oleksandrija, austrijski Altach, makedonski Vardar i litavska Suduva.

Plavi su već igrali protiv Skenderbeua, prije dvije godine u play-offu Lige prvaka i preko njih se izborili za skupinu, pobjedom 2:1 i 4:1. Tada se prva utakmica igrala u Elbasaniju, Soudani i u 93. čudesnim golom Pivarić osigurali su prednost koju su potvrdili u Zagrebu s dva nova pogotka Soudanija kojem su se na popisu strijelaca priključili Taravel i Hodžić.

Izbacili su Čehe, dobri su

– Od tada su prošle dvije godine, a dvije godine u nogometu puno znače, puno se toga promijeni u tom razdoblju, puno se toga promijenilo i u Dinamu tako da su te usporedbe deplasirane – kazao je trener Dinama Mario Cvitanović koji nije želio puno govoriti o suparniku.

– Uvažavamo svakog suparnika, moramo ih pogledati pa ćemo više znati. Radi se o suparniku koji je puno puta bio prvak Albanije, sad su izbacili češku Mladu Boleslav što znači da se radi o kvalitetnoj momčadi. Treba ih cijeniti, ali moramo gledati sebe da bismo bili što bolji, da bi nam bilo lakše – veli Cvitanović.

Kažnjeni s godinu dana

Kako bilo, plavi su, bez obzira na to što njihova igra ne ulijeva baš nekakvo povjerenje, favoriti.

– Ne mogu o tome jer ih nisam gledao, razmišljam samo o nama. Priče su jedno, a teren nešto drugo – kazao je Cvitanović koji je nakon 0:0 u Norveškoj bio zadovoljan, čak zadovoljniji tim uzvratom nego s prvom utakmicom iako su se i u Norveškoj vidjeli brojni propusti.

S takvim greškama plavih ni Skenderbeu neće biti lagani zalogaj.

– Nama je prvi cilj bio prolaz protiv Odda, jasno je da i u fazi napada i fazi obrane imamo mjesta za poboljšanja, ali ostajem pri tvrdnji da sam zadovoljniji balansom, našom postavkom pa i kontrolom igre nego u prvom susretu. Sve što smo im dali bile su individualne greške i to moramo popraviti – zaključio je Mario Cvitanović.

Skenderbeu je na putu do Dinama morao preskočiti Sant Juliju iz Andore, kazahstanski Kairat i sad češku Mladu Boleslav. Prošle sezone Skenderbeu nije igrao u Europi, iako je trebao. Izvukao je Ferencvaros u kvalifikacijama za Ligu prvaka, no te utakmice drugog pretkola nisu odigrane, jer Uefa je albansku momčad izbacila iz Europe zbog namještanja utakmica u domaćem prvenstvu, a navodno i u Europi.

Osvojene titule: sedam puta prvaci Albanije, zadnji put u sezoni 2015./16.,

Vrijednost momčadi po Transfermarktu: 7,2 milijuna eura;

Najvredniji igrač: Liridon Latifi, 825.000 eura

Trener: Ilir Daja (50, Albanija);

Rezultati trećeg pretkola: 1:2 i 2:1 protiv češke Mlade Boleslav, prošli nakon jedanaesteraca; Termini igranja: 17. kolovoza u Zagrebu, 24. kolovoza u Elbasaniju.

Komentara 13

PA
pappmisi
10:21 06.08.2017.

Godinama smo plakali da mladi igraci ne dobijaju priliku da igraju, sada kada smo potpisali ugovore sa 10 mladih igraca i pokusavamo da ih uvedemo svet profi igraca sada opet ne valja. pa kada ce biti dobrp ?,, Samo Dinamo i Zdravko Mamic da nam zivi 100 godina. Pozdrav iz Madjarske

BI
binki
10:57 06.08.2017.

Lopina mamic pokrao šta se da .. Sad je i rudeš bolji od njega. A ovi njegovi plaćenici več vidim budu okrivljavali jovanovića,orjune ,crvene... Barišiću jel te barem malo sram?sumnjam.

BM
branko.mihalic1
13:45 06.08.2017.

Neće dinamo proći sa ovakvom igrom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije