Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJE NA DINAMO

Austrijski mediji: Shrvali smo Dinamo, ali nismo Bad Blue Boyse! Svi pišu o hrvatskim navijačima

06.10.2022.
u 13:41

Ono što mediji također ističu su hrvatski navijači, koji svoje sjajno bodre "entuzijastično i iz svega grla". Ali također navode i ponovno paljenje nedozvoljenih bengalki na tribinama.

Austrijska javnost u četvrtak, dan nakon pobjede nogometaša Red Bull Salzburga nad zagrebačkim Dinamom s 1:0 i dalje je puna hvale za salzburške "crvene bikove", koji su kod kuće, u Mozartovom rodnom gradu, uspjeli na koljena baciti gostujuću momčad iz glavnog grada Hrvatske, u trećem kolu Lige prvaka. Svima im je zajedničko to da u nebesa dižu strijelca odlučujućeg gola "hladnokrvnog golgetera" Noaha Okatora.

"Jedanaesterac pobjede! Salzburg shrvao Dinamo Zagreb", piše dnevni tabloid Heute. Dodaje kako je "Bikovima" pobjedu donio "salzburški jamac za golove" Noah Okafor u 70. minutu. "Gol vrijedan tri boda", koji dosad nepobijeđenoj momčadi Salzburga  predstavlja "veliki korak u smjeru međunarodnog prezimljavanja".

Dnevni list Kronen Zeitung opisuje "kratak šok" na tribinama kada je u posljednjoj minuti utakmice Josip Drmić skoro doveo do izjednačenja. "Svima je na stadionu nakratko prestalo kuhati srce, sve dok asistent nije potvrdio da je udarac upućen iz nedozvoljenog prostora. List opisuje tu situaciju rečenicom: "Kratak šok, a onda pravo olakšanje". Uz opasku kako je 1.500 Hrvata već počelo slaviti, dok je ostatak stadiona "zanijemio".

"I bez sjaja, Red Bull Salzburg uvjerljiv u Ligi prvaka", piše lokalni dnevni list Salzburger Nachrichten. List piše o pravom  "nogometnom vatrometu" i uvjerljivoj pobjedi momčadi Matthiasa Jaussle. Tabloid Österreich prenosi izjavu igrača Salzburga Luke Sučića, koji je naše gore list. Točnije veliki hrvatski talent, rođen u Linzu.

"To je posebna pobjeda. Meni je već na početku bilo komično igrati protiv hrvatske momčadi. Bila je to prava - radna pobjeda. I sada širokih prsa putujemo za Zagreb", rekao je Sučić.

List Kurier tvrdi kako je Salzburg nadigrao Zagrepčane u "igri strpljenja".

Kleine Zeitung u naslov je stavio izjavu trenera Salzburga Jaisslea kako je njegova momčad prikazanim "performansom ipak dokazao veliku zrelost", a strijelac gola Okafor da ima " jake živce".

Ono što mediji također ističu su hrvatski navijači, koji svoje bodre "entuzijastično i iz svega grla". Ali također navode i ponovno paljenje nedozvoljenih bengalki na tribinama.

POGLEDAJTE ŠTO JE O UTAKMICI SALZBURG - DINAMO REKAO BIVŠI IGRAČ DINAMA MARIO TOKIĆ

Komentara 8

ST
stefj
13:50 06.10.2022.

Jako loša taktika Čačića, bez reakcije tokom utakmice, sve dok nije bilo prekasno. Ovo je baš Čačić zeznuo.

Avatar Nomi
Nomi
13:52 06.10.2022.

Austijanci su bili nešto bolji, ponajviše jer Dinamo igra prilično kukavički, čekajući eventualne greške protivnika da kroz polukontru zaprijete. To se jučer dogodilo u valjda tek 2 navrata. Premalo. Uz sve, Dinamu uz korektne defanzivne srednjake fali jedan ofenzivac kako bi napadači bili kvalitetnije 'nahranjeni loptama'. Ivanušec je bio prilično loš, a Moharrami vrlo neoprezan s onom očitom rukom oko ramena igraču koni vjerojatno ne bi ni došao u priliku za gol nakon duge lopte. Čačiću, ne igraš li malo ofenzivnije protiv Salzburga, nemaš što tražili u Ligi prvaka.

Avatar Behemot
Behemot
15:20 06.10.2022.

Austrijska momčad bez ijednog Austrijanca, sve crnci, Arapi i Balkanci. A niti reprezentacija im nije bolja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije