Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Streljaštvo

Anton Glasnović europski doprvak u trapu

Anton Glasnović
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
1/5
03.08.2018.
u 18:10

Za Antona Glasnovića ovo je prvo odličje na europskim prvenstvima, a drugo s velikih natjecanja u seniorskoj konkurenciji, nakon što je prije pet godina u Limi osvojio naslov svjetskog doprvaka

Hrvatski strijelac Anton Glasnović osvojio je srebrnu medalju na Europskom streljačkom prvenstvu u austrijskom Leobesdorfu, u disciplini trap, nakon što je u finalu pogodio 44 od 50 meta, a u izjednačenoj borbi je do zlata i naslova europskog prvaka stigao Slovenac Boštjan Maček s 46 pogodaka. 

U vrlo neizvjesnom finalnom raspucavanju Glasnoviću je ponestalo preciznosti u završnih deset metaka, kada su na vatrenoj crti ostali samo naš i slovenski strijelac, koji je bio najbolji i u kvalifikacijama. U posljednjih deset metaka Glasnović je ušao s jednim pogotkom prednosti (37 od 40), ali je Maček u posljednjih deset hitaca bi nepogrešiv, a hrvatski reprezentativac imao čak tri promašaja. Brončanu medalju osvojio je Čeh Jiri Liptak.

Anton Glasnović
1/5

Za Antona Glasnovića ovo je prvo odličje na europskim prvenstvima, a drugo s velikih natjecanja u seniorskoj konkurenciji, nakon što je prije pet godina u Limi osvojio naslov svjetskog doprvaka.

Naši olimpijski pobjednici u ovoj disciplini, Josip Glasnović i Giovanni Cernogoraz, nisu uspjeli izboriti plasman u finale. Antonov brat Josip je sa 120 pogođenih meta osvojio 14. mjesto, a samo ga je jedan pogodak dijelio od raspucavanja za finale. Glasnovića je plasmana u finale koštala loša prva od današnje tri serije, u kojoj je imao samo 22 pogotka. U preostale dvije nijednom nije promašio.

Giovanni Cernogoraz je kvalifikacije završio na skromnom 70. mjestu sa samo 112 pogodaka. Ni u jednoj od pet serija nije uspio 'skinuti' sve mete, a na jučerašnjem otvaranju je imao čak pet promašaja u prvoj seriji.

Zbog takvog lošeg nastupa olimpijskog pobjednika iz Londona 2012. godine Hrvatska se nije uspjela plasirati među osam reprezentacija koje će sudjelovati u subotnjem, momčadskom dijelu natjecanja.

U ženskoj konkurenciji hrvatske reprezentativke Una Sedmak i Ana Baban osvojile su 34., odnosno 35. mjesto među 37 natjecateljica. Sedmak je bila 34. sa 100 pogodaka od 125 meta, a Baban je pogodila 95 'goluba'.

Europskom prvakinjom postala je Francuskinja Melanie Couzy sa 41 pogotkom u finalu. Srebro je osvojila Britanka Kirsty Barr (39 od 50), a broncu Slovakinja Zuzana Rehak Štefečekova.

Komentara 2

Avatar dkoor
dkoor
21:39 03.08.2018.

Svaka cast!

Avatar Grunf
Grunf
20:28 03.08.2018.

Svaka čast! Čestitke!!!! Bravoooo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije