Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Miroslav Pavlaković:

U streljaštvu sam 58 godina i bit ću tu sve dok ću moći hodati

26.04.2018.
u 12:08

Morat ćemo što prije naći rješenje za profesionalnog trenera – istaknuo je Pavlaković

Streljački klub Mladost imao je samo nakratko profesionalnog trenera – Sašu Špirelju. No, taj sjajni pištoljaš koji je godinama bio član hrvatske reprezentacije odlazi na bolji posao, pa je klub ostao bez trenera.

A u klubu je trenutačno dvadesetak strijelaca s kojima će ostati raditi umirovljeni Miroslav Pavlaković, trener koji ima 71 godinu i koji je u streljaštvu punih 58 godina.

Gađao bolje od rekorda

– Morat ćemo što prije naći rješenje za profesionalnog trenera. Ja sam ipak samo honorarac, a u klubu sam samo zato što volim taj sport. I dokle god će me služiti noge, dolazit ću na treninge. Trenutačno najviše treniram sa šest djevojaka koje gađaju zračnom puškom, nacionalni i međunarodni program. Neke od njih mogle bi uskoro postati i hrvatske seniorske reprezentativke. One su danas kadetkinje – Iva Lemo, Dorotea Antolić, Anja Krznar, Željka Vasiljević i Larisa Pavlović te juniorka Matea Jurković – istaknuo je Pavlaković.

Taj veteran među trenerima počeo se baviti streljaštvom s 13 godina.

– Bio sam prvak bivše Jugoslavije u gađanju iz vojne puške. Jedne godine bio sam prvak Hrvatske u svim disciplinama. Ali, eto, ikad nisam nastupao za reprezentaciju bivše Jugoslavije jer je konkurencija u to vrijeme bila izuzetno jaka. Nastupao sam na brojnim međunarodnim natjecanjima, a jednom prilikom sam u Budimpešti imao rezultat koji je u tom trenutku bio bolji od europskog rekorda – kaže Miroslav.

U trenerskim vodama je od 1981. godine.

– Mogu se pohvaliti da sam 32 godine bio profesionalni trener – istaknuo je Pavlaković.

Trenirao je brojne strijelce, a najviše uspjeha i osvojenih medalja imao je sa Suzanom Skoko koja je između ostalog dvaput sudjelovala na Olimpijskim igrama, u Barceloni 1992. godine i Atlanti četiri godine kasnije.

– Malo me zabrinjava ta situacija s trenerom. Jer da nam Zagrebački sportski savez u dogovoru sa Zagrebačkom streljačkom udrugom i odobri novac za profesionalca, ne znam tko bi to mogao biti. Svi kvalitetni treneri su ili već raspoređeni po klubovima ili su, poput mene, u mirovini.

Jedan od mlađih dobrih trenera, Krešimir Loborec, od 1. svibnja postaje novi direktor hrvatske reprezentacije pa on ne dolazi u obzir.

U Solin i Osijek po medalje

– Uza sve te probleme, moram se koncentrirati i na nadolazeće prvenstvo Hrvatske u gađanju zračnom puškom, nacionalni program. Prvenstvo je ovaj vikend u Solionu, a računam da će naše kadetkinje osvojiti ekipno prvo mjesto, te da će Lemo i Antolić izboriti finale, a možda i pokoju medalju.

Tjedan dana kasnije odmah je novo prvenstvo Hrvatske, ali u međunarodnom programu. Natjecanje će biti u Osijeku, a moje su kadetkinje prve favoritkinje za ekipno zlato – naglasio je Miroslav Pavlaković, jedan od rijetkih sportskih radnika koji je cijeli život posvetio streljaštvu i koji u tom sportu uživa u svakoj minuti koju provede u maloj streljani zagrebačkog kluba Mladost.

– Iskreno, najsretniji sam kada dođem u klub – zaključio je popularni Mirek, kako ga svi zovu. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije