Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLUČENO

Američki sportaši koji idu na OI bit će cijepljeni

Igor Kralj/Pixsell
11.03.2021.
u 16:00

- Optimističniji smo nego ikad u nadi da će sportaši američke momčadi biti cijepljeni prije natjecanja. Nadamo se da će neki biti cijepljeni i prije kvalifikacija - rekla je Hirshland

Američki olimpijski odbor (USOPC) objavio je da će svi sportaši, kandidati za ljetne olimpijske igre u Tokiju, biti cijepljeni protiv COVID-19 "i to prije Igara". 

Izvršna direktorica američkog Olimpijskog i paraolimpijskog odbora Sarah Hirshland rekla je da brzina cijepljenja u SAD-u znači da se sportaši mogu cijepiti prije testnih i kvalifikacijskih natjecanja za OI u Tokiju.

- Optimističniji smo nego ikad u nadi da će sportaši američke momčadi biti cijepljeni prije natjecanja. Nadamo se da će neki biti cijepljeni i prije kvalifikacija - rekla je Hirshland.

- Ovo je sjajna vijest i osjećamo se zaista pozitivno zbog napretka koji vidimo ovdje u SAD-u, i za korist američkih sportaša ali i svih drugih sportaša koji trenutno žive i treniraju u našoj zemlji - dodala je.

Oko 62 milijuna ljudi u SAD-u već je primilo jednu ili više doza cjepiva, što je oko 19 posto odrasle populacije, dok je Bijela kuća postavila cilj cijepiti 270 milijuna odraslih do svibnja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije