Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'crveni karton'

Američki senatori Fifi: Izbacite Rusiju s Mundijala kao što ste i Jugoslaviju!

nogomet,Ukrajina
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
07.03.2014.
u 22:32

''Rusija je pokazala nepoštovanje temeljnih načela Fife i međunarodnog prava tijekom invazije krimskog poluotoka'' pa stoga, smatraju američki senatori, mora biti isključena sa SP-a u Brazilu

Dvojica američkih senatora iz redova republikanaca poslali su žalbu Fifi u kojoj zahtijevaju izbacivanje ruske nogometne reprezentacije sa Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu te oduzimanje titule domaćina najveće nogometne manifestacije 2018. godine.

Mark Kirk i Dan Coates naveli su u pismu predsjedniku Fifa Seppu Blatteru da je ''Rusija pokazala nepoštovanje temeljnih načela Fife i međunarodnog prava tijekom invazije krimskog poluotoka''. Autori napominju da Rusija zbog navedenog zaslužuje dobiti isti tretman kao i Jugoslavija 1992. na Europskom i 1994. na Svjetskom nogometnom tretmanu, a to je isključenje!

- Tražimo da se još jednom preispita tko zaslužuje nastupiti na prvenstvu u Brazilu - istaknuli su Kirk i Coates.

Osim Fifine, očekuje se i reakcija ruskog ministra sporta i ujedno člana odbora Fife Vitalija Mutka.

>>Rusi kamionima razvalili vrata ukrajinske baze. Kremlj: Ne želimo novi hladni rat!

Komentara 14

Avatar prof.baltazar
prof.baltazar
13:25 08.03.2014.

Nemam ništa protiv ruskog naroda. Uostalom drago mi je bilo kad je Hrvatska tukla Englesku na Wembleyu i tima omogućila Rusima EP u Portugalu. Ali sada Rusku reprezentaciju i klubove se mora izbaciti iz svih natjecanja pod okriljem UEFA-e ii FIFA-e. Zemlja koja okupira teritorij druge zemlje mora biti kažnjena na sve moguće načine. Za razliku od spominjanih Amerikanaca Rusi imaju ozbiljnu namjeru pripojiti dijelove teritorija susjednih država počevši od Ukrajine.

DU
Deleted user
09:26 08.03.2014.

a onda bi sad-e, svjetskog žandara, izazivača svih kriza i manje više svih ratova u svijetu poslije drugog svjetskog rata, trebalo trajno isključiti sa svih svjetskih prvenstava u svim sportovima.

DA
davos24
16:50 08.03.2014.

Sa koliko je onda trebalo svjetskih prvenstava i olimpijada izbaciti amerikance u zadnjih 10 godina. Ili još bolje, 28 članica NATOa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije