Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vukovarsko - srijemska županija

Roditelji za potrebe prijevoza srednjoškolaca plaćat će po 100 kuna mjesečno

učenici
Ilustracija: Dusko Jaramaz/PIXSELL
03.09.2014.
u 13:10

Odluka je to Odjela društvenih djelatnosti Vukovarsko - srijemske županije koja je uslijedila nakon što je Vlada RH donijela odluku o sufinanciranju troškova prijevoza učenika.

Roditelji učenika srednjih škola sa područja Vukovarsko - srijemske županije za prijevoz djece do škola mjesečno će izdvajati po sto kuna.

Odluka je to Odjela društvenih djelatnosti Vukovarsko - srijemske županije koja je uslijedila nakon što je Vlada RH donijela odluku o sufinanciranju troškova prijevoza učenika. Pročelnica županijskog ureda Jadranka Mustapić Karlić pojasnila je da su roditelji prošle godina plaćali po 50 kuna mjesečno ali da će ove izdvajati po 100 kuna koliko će za potrebe prijevoza osiguravati i općine odnosno gradovi. Vlada RH će osiguravati po 75 posto cijene prijevoza.

- Prijevoz u 100 - postotnom iznosu biti će sufinanciran za učenike sa poplavama pogođenih područja kao i učenici čije obitelji primaju socijalnu pomoć ali uz potvrdu iz Ureda socijalne skrbi, najavila je pročelnica Odjela Jadranka Mustapić Karlić. Dodala je i da je tijekom prošle godine u Vukovarsko -. srijemskoj županiji putovalo 4506 srednjoškolaca. Očekuje se da će i ove godine ta brojka biti približno ista. Županija će prema najavama i ove godine osigurati sredstva za isplatu stipendija za deficitarna zanimanja. Za ovu potrebu prošle godine osigurano je 1,8 milijuna kuna za 180 stipendija.

>> Duspara traži odgovor- Gdje je nestao novac za prijevoz srednjoškolaca?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije