Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na meti vandala

Deterdžentom oprali fontanu, park krasilo “brdo” od sapunice

fontana
09.08.2010.
u 16:35

To se događa, ali ne pretjerano često, pa se našoj mladeži ovakve umotvorine možda i može tolerirati – kaže vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić.

S vremena na vrijeme neki vinkovački veseljak ubaci u fontanu u središnjemu vinkovačkom parku uz pješačku zonu deterdžent od kojeg ubrzo nastane "brdo" pjene. Tako su i jučer ranoranioci koji nalaze mir i hlad u parku na Trgu bana Josipa Šokčevića zamijetili pjenu u fontani, ali ubrzo su radnici tvrtke Malva uklonili pjenu te temeljito oprali fontanu i spomen-obilježje posvećeno vinkovačkim poginulim braniteljima što ga je izradio vinkovački umjetnik Ivan Križanac.

– To se događa, ali ne previše često pa se našoj mladeži ovakve umotvorine može tolerirati. Bitno je da ne rade veće štete kao što se događa u drugim gradovima. Tvrtka Malva koja ima koncesiju za održavanje slivnika u Vinkovcima održava i fontanu koju svakih 14 dana opere i očisti jer ljudi znaju svašta bacati. Tako su i pjenu uklonili i kažu kako su, otkada je fontana u funkciji, imali dva ili tri ovakva slučaja – kaže vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić, dodajući kako je važno da fontana i vodoskok nisu oštećeni, kao ni gradski proračun.

– Ne naplaćuju nam posebno čišćenje fontane od pjene jer je to uračunato u koncesiju, ali kada bi nam, primjerice Vinkovački vodovod i kanalizacija čistila fontanu u ovakvim slučajevima cijena bi bila 400 kuna – kaže Karlić. Pjena se brzo razgrađuje posebnim kemikalijama pa posao oko uklanjanja nije trajao dugo.

– Možda je i dobro što je netko ubacio deterdžent jer smo sada iskoristili priliku i dobro je oprali – šali se gradonačelnik. Glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Krunoslav Žgela kaže da nisu dobili prijavu za onečišćenje fontane, ali da u takvim slučajevima utvrđuju je li nastala šteta.

– Ovdje bi se moglo raditi o oštećenju i uništavanju tuđe stvari za što je predviđena novčana kazna ili zatvor od šest mjeseci do godine dana – dodao je Žgela.

Ključne riječi

Komentara 4

US
U srcu
16:59 09.08.2010.

bravo mladosti, podržavam vas

ZV
zvocalo
10:37 10.08.2010.

moram priznati da ovako izgleda puno bolje.

MI
micika
17:49 09.08.2010.

:))))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije