Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon mnogo godina

Zoran Predin i Lačni Franz najavljuju veliki koncertni povratak

lačni franz
Foto: PR
17.10.2014.
u 13:28

Riječki OKC Palach će ih ugostiti 19., a zagrebačka Tvornica kulture 20. prosinca

Legendarni slovenski sastav Lačni Franz predvođen Zoranom Predinom održat će u Hrvatskoj prva dva koncerta nakon puno godina. Riječki OKC Palach će ih ugostiti 19., a zagrebačka Tvornica kulture 20. prosinca.

Za početak velikog povratka na glazbenu scenu, Lačni Franz objavio je singl/videospot 'Jebiveter Junior'. Ova energična balada na osebujan, crnohumorni način pjeva o uvijek popularnom konformizmu i na najbolji način povezuje stara i nova vremena. Lačni Franz je ponovo mlad.

Pjesma 'Jebiveter' objavljena je prvi put 1984. na ploči 'Slon med porcelanom'. 'Jebiveter Junior' stiže 30 godina kasnije, a alfa & omega Lačnog Franza, Zoran Predin, kaže da nikada nije bio zadovoljan snimkom iz te 1984.

- Kažu da se u svakom čovjeku za sedam godina obnove sve stanice. Trideset godina te svakako višestruko promijeni. Samo sam čekao priliku da ponovo snimim pjesmu. Sada sam napokon sretan jer pjesma zvuči kako treba. Poletno i čvrsto. 'Jebiveter Junior' daje o nama pravu informaciju, da se ne radi o pospanoj nostalgiji, već o novoj energiji, koja može odsvirati pjesme iz 80-ih na pravi način. Snimili smo i jednu sasvim novu, s naslovom 'Aleluja', koju planiramo objaviti kao drugi singl u 11. mjesecu.

Lačni Franz osnovan je 1979., da bi prvi veći nastup imali na Omladinskom festivalu u Subotici 1981. godine. U danima kada su odlučivali da li da nastave dalje ili ne, 1994. objavljuju album simboličnog naziva 'Zadnja večerja'. Nakon dugogodišnjeg nagovaranja publike Zoran Predin je 2014. odlučio oživjeti koncertni program Lačnog Franza i krenuo na klupsku turneju po regiji.

>>Zoran Predin: Izvrsno se osjećam u ulozi ženama omiljenog pjevača

>>Zoran Predin: Volio bih da me se doživljava kao hrvatskog autora

>>'Mrzim glupost kao vrlinu, loše vino, korumpirane suce i silikonske grudi'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije