Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVODNEVNI FESTIVAL

U Trilju nastupaju 10 bluzera s tri kontinenta!

Press koneferencija Thrill Blues Festivala
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
1/5
03.07.2019.
u 16:06

-Zadnjih desetak godina bio sam na svim važnijim bluz festivalima u Europi i SAD-u i ovakav ambijent se teško igdje drugdje na svijetu može pronaći. Tome svjedoče sudionici i posjetitelji prva dva Thrill Blues Festivala koji su otišli puni oduševljenja i opet nam se vraćaju - kazao je Boris Hrepić-Hrepa

Trilj je idealno mjesto za održavanje bluz festivala! Cetina i debela hladovina gradskog parka kulisa su kakva se samo poželjeti može, tvrdi Boris Hrepić Hrepa, koji će i ovoga petka i subote u Trilj dovesti zvučna bluz imena sa svjetske i domaće scene.

-Zadnjih desetak godina bio sam na svim važnijim bluz festivalima u Europi i SAD-u i ovakav ambijent se teško igdje drugdje na svijetu može pronaći. Tome svjedoče sudionici i posjetitelji prva dva Thrill Blues Festivala koji su otišli puni oduševljenja i opet nam se vraćaju – kaže Hrepa, koji je zajedno s gradonačelnikom Trilja, Ivanom Šipićem i predstavnicima Splitsko-dalmatinske županije predstavio predstojeća događanja.

U petak će uz Bluz dječju radionicu u kinu i izložbu fotografija u muzeju, biti promovirana knjiga Siniše Škarice kao i pjesma i video Keep the Bluz Alive, a na svirci dobrodošlice Welcome Jam u gradskom parku će nastupiti domaći bluz bendovi. U subotu, čak 10 izvođača s tri kontinenta, jamče doživljaj za pamćenje. Glavna zvijezda je Francuz Manu Lanvin. Nastupit će 77-godišnji Kanađanin Harrison Kennedy, a Amerikanac sa zagrebačkom adresom James Perri nastupa uz Thrill All Stars. Tu su još brojni inozemni i domaći izvođači, među kojima i kultna grupa Mi u istom sastavu kao 60-ih godina prošlog stoljeća kada su žarili i palili.

Ivan Šipić jako je zadovoljan što je Thrill Blues Festival postao prepoznatljivo, visokokvalitetno događanje u Dalmaciji i zahvalio Županiji, Hrepi i triljskim Zagrepčanima na velikoj pomoći u organizaciji.

-Bluz festival dao je dodanu vrijednost našoj kulturnoj i turističkoj ponudi – ustvrdio je i najavio kako će park i kino preurediti, a razmišljaju i o parceli za kamp, što pokazuje kako je ovaj festival postao motor razvoja.

Dožupan Luka Brčić te županijski pročelnici Stipe Čogelja i Joško Stella, najavili su kako će Županija i dalje podupirati festival za kojega je ove godine izdvojila 100.000 kuna. Ulaz je slobodan.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije