Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz Zvijezde

Treće izdanje festivala donosi dva svjetski poznata metal benda

12. - 14. 08. 2016., Hartera, Rijeka
09. lipnja 2016. u 12:51 184 prikaza
Dark O Metal Fest III
Foto: PR FOTO

Nakon izuzetno uspješne prve i druge godine Dark O Metal Festa, treće izdanje festivala prodrmat će Hrvatsku i okolicu u novom i do sada najjačem izdanju. Sredinom kolovoza na dobro poznatoj lokaciji bivše riječke tvornice papira Hartera, Dark O Metal Fest snažno grabi jednu stepenicu više donoseći izuzetno zanimljiv i bogat program. Sve posjetitelje očekuje zabava na čak 6 lokacija, povećani glazbeni i zabavni program, dodatni dan festivala, humanitarne akcije, kampiranje, popusti za putovanje vlakom na festival, obilasci i šetnje kroz prirodu, gostovanja udruga, besplatan prijevoz na obližnje plaže, umjetnički performansi, pristupačne cijene ulaza, hrane i pića, te ono najbitnije: dva svjetski poznata metal benda uz standardno pomno birane bendove hrvatske alternativne scene.

● MAIN STAGE ●

Dark O Metal Fest s ponosom predstavlja headlinere festivala - legendarni gore thrash death bend SCHIRENC PLAYS PUNGENT STENCH i death metal bogove GOD DETHRONED te specijalni povratak velikana hrvatske industrial scene - jedni jedini i neponovljivi ONE PIECE PUZZLE.

Uz headlinere, organizacija festivala pažljivo je birala bendove te kao i svake godine pokušala žanrovski obuhvatiti sve podžanrove žestoke glazbe pronalazeći tako najbolje što hrvatska scena može ponuditi. Tako će publici u tri dana biti predstavljeno još 17 bendova, a među njima bi izdvojili bendove Infernal Tenebra iz Pule, Stribog iz Zagreba, Black Cult iz Rijeke, Bad Blood iz Čakovca, Essence iz Splita te Chaos Addict iz Slavonskog Broda s kojima će ovog puta umjesto njihovog glavnog vokala Zorana Mišića nastupiti poznati hrvatski hard rock pjevač Dino Jelusić. Uz velika imena nastupit će ništa manje bitni Inside My Casket, LIV, Anger, Voloh, Flesh, Dropthehammer, Speedclaw, Neglected, Voltage i Dark Omen.

● SATNICA ●

12.08.2016. Petak/ Friday

-----------------------------------------

1. Neglected - 20:30 - 21:00

2. Dropthehammer - 21:15 - 22:00

3. Bad Blood - 22:15 - 23:00

4. One Piece Puzzle - 23:30 - 00:30

5. Essence - 00:45 - 01:45

- IRON MAIDEN PARTY By: Muff-In & JesteRi -

13.08.2016. Subota/ Saturday

-----------------------------------------------

1. Speedclaw - 19:00 - 19:30

2. Voltage - 19:45 - 20:15

3. Inside My Casket - 20:30 - 21:15

4. Stribog - 21:30 - 22:30

5. H - God Dethroned - 23:00 - 00:00

6. Infernal Tenebra - 00:15 - 01:15

7. Anger - 01:30 - 02:30

- GLAM PARTY by: Muff-In & JesteRi -

14.08.2016. Nedjelja/ Sunday

------------------------------------------------

1. Dark Omen - 19:00 - 19:30

2. Voloh - 19:45 - 20:30

3. Flesh - 20:45 - 21:30

4. Black Cult - 21:45 - 22:30

5. H - Schirenc Plays Pungent Stench - 23:00 - 00:00

6. Chaos Addict - 00:20 - 01:20

7. LIV - 01:30 - 02:15

- GLAM PARTY by: Muff-In & JesteRi -

● PROGRAM ●

Uz glavni program svi ljubitelji žestokih nota uživat će i uz dodatni program festivala koji nudi razne kulturno-zabavne programe. Tako sve posjetitelje na poznatoj terasi Hartere nakon koncerta zabavljaju DJ JesteRi i Muff-In uz Iron Maiden i Glam Party. Također, još jednu godinu podgrijavat će nas spektakularni vatreni show skupine Red Rays, a na performans podiju pridružit će im se i poznati umjetnik Davor Dundara sa svojom pomaknutom izvedbom te Dajana Rakić, riječka performerica plesa na šipci. Uz ova dva dodatna floora ove godine biti će otvoren i Fun Room - soba zabave gdje će posjetitelji moći zaigrati stolni nogomet, fliper te natjecati se u dva natjecanja - Tekken natjecanju i nabijanju boksačke vreće.

● GLAM FLOOR ● (Terasa Hartere – 17h do 05h)

Dok će posjetitelje prvu večer nakon nastupa bendova do ranih jutarnjih sati zabavljati Iron Maiden Party uz najbolje hitove Heavy Metal glazbe, drugi i treći dan donosi povratak GLAM FLOORa na Dark O Metal Fest za sve ljubitelje šljokica, natapirane kose, dugih ženskih nogu i cocktaila. U sva tri dana na festivalu očekuje vas najbolji izbor heavy, glam metal/rock mjuze koju će zavrtjeti daleko najbolji DJevi - JesteRi i voditelj floora Muff-In. Kao i prošle godine JesteRi, veliki fanovi In Flamesa (odakle i ime dvojca), samo za ovaj festival pretvaraju se u prave glam luđake i zabavljaju nas hitovima bendova Motley Crue, Bon Jovie, Skid Raw, Poison i mnogih drugih.

Želimo vam odličnu zabavu i ne zaboravite:

DEATH TO ALL BUT METAL \,,/

● FUN ROOM ●

Kako bi podigli dozu zabave na maksimum Dark O Metal Fest donosi još jedan zasebni floor u obliku sobe za zabavu. Fun Room poseban je floor u kojem će se naći stolni nogomet, fliper, box vreća, PlayStation te projekcije filmova, spotova i koncerata.

NATJECANJE:

Tokom festivala održat će se dva natjecanja: natjecanje u nabijanju boksačke vreće i natjecanje u Takkenu uz bogate nagrade.

1. U subotu i nedjelju u Fun Roomu u 17h održat će se natjecanje u Takkenu gdje pobjednik osvaja mnoštvo cuge na šanku.

2. Tokom večeri održat će se natjecanje u nabijanju boksačke vreće ili kako neki nazivaju bokser automata. Onaj koji nabije šakom vreću najbliže brojci 666 osvaja baksu Monstera i cuge. Svi zainteresirani za natjecanje mogu se prijaviti u Fun Roomu na dane festivala ;)

● PERFORMANCE STAGE ●

FIRE SHOW By: RED RAYS

Spektakularni show uličnih umjetnika pripremit će još jednu zanimljivu predstavu za sve posjetitelje. Cure s nakon prošlogodišnjeg nastupa na festivalu stasale su u pravu malu udrugu pod nazivom Red Rays i od zabavljača pretvorile se u performere s veličanstvenim i maštovitim predstavama. Ova izuzetno zanimljiva skupina iz Rijeke nastala je 2012. Nastupi su im domišljati, vatreni i tematski raznoliki, a u svoje nastupe uvijek nastoje uklopiti elemente kazališta, mimike i plesa. Tijekom večeri između nastupa bendova sve posjetitelje očekuje iznimno zanimljiv show kojeg nikako ne želite propustiti, a Red Rays zabavit će nas raznim rekvizitima poput vatrenog poi-a, bakljama, hoopovima, lepezama te contact staffovima i firebreathingom.

● Performans: Davor Dundara ●

Kontroverzni riječki audiovizualni umjetnik i performer Davor Dundara djeluje u raznim umjetničkim projektima još od 1995. godine. Glavne odrednice njegovog rada su multimedijalnost, spontani umjetnički moment, automatizam, individualnost, estetika bizarnog i ekscentričnog. Izlagao je na brojnim grupnim i samostalnim izložbama, a može se pohvaliti i uličnim performansima na ulicama Berlina i Amsterdama. U svojim, uglavnom neplaniranim nastupima prolazi kroz čudovišne ritualne transformacije u kojima njegovo tijelo postaje jedan od medija izražavanja što se svodi na impulzivno i automatsko ponašanje uz apsurdnu i bizarnu estetiku.

● Ples na šipci ●

Tokom večeri posjetitelji će imati priliku dodatno se zabaviti uz specijalni ples na šipci koji će izvesti performerica Dajana. Ovim performansom bavi se već dvije godine i to amaterski i rekreacijski, a obožava ga miksati s rock i metal glazbom. Izvesti će atraktivan, seksipilan i pomalo vratoloman nastup dovodeći gledatelje do granica uzbuđenja. Svoj nastup izvest će u par navrata tokom festivala.

● KAMP ●

Zbog prošlogodišnjeg urušavanja plafona velike hale Hartere kamp festivala preselit će se na terasu Hartere u posebno odvojenom dijelu, a bivši prostor kampa biti će zatvoren za javnost. Zbog betonskog poda nije moguće zabijati klinove pa predlažemo korisnicima da ponesu moderne šatore kojima klinovi nisu potrebni te svakako predlažemo nošenje prostirki radi ugodnijeg sna i vodootporne šatore radi kiše. Kamp će djelomično biti natkriven suncobranima radi ugodnijeg boravka u kampu. Novost je da će ove godine, iako Hartera nije spojena na vodovodni sustav, za sve korisnike kampa biti postavljeni tuševi kako bi im omogućili ugodniji boravak na festivalu.

KORIŠTENJE KAMPA POTREBNO JE OBVEZNO REZERVIRATI putem maila i u kamp je moguće ući samo s rezerviranim kamp narukvicama/akreditacijama radi sigurnosti korisnika kampa!

Prijave za KAMP traju do 10.08.2015. Prijave šaljite na mail: darkometalfest@gmail.com s nazivom KAMP REZERVACIJE!

U prijavnici trebate poslati imena i prezimena SVIH korisnika šatora, adresu i broj telefona.

POSEBNA OBAVIJEST: Kamp se otvara u petak u 19h i radi do ponedjeljka do 10h ujutro!!!

● PRIJEVOZ NA PLAŽU I KUPANAC ●

Komunalno društvo Autotrolej osigurati će prijevoz posjetitelja festivala od Hartere do plaže i natrag, jednom dnevno u svakom pravcu. Polazak autobusa je u subotu i nedjelju u 12 sati ispred ulaza, a povratak s Pećina oko 17 sati gdje će autobus stati na početku Ružićeve oko 17:10 što omogućava svim posjetiteljima da se ukrcaju i ne moraju hodati do Hartere ako u autobusu ima mjesta. :)

*Prednost u autobusu imaju korisnici kampa.

● POPUST NA VLAK ZA DARK O METAL FEST ●

I za ovogodišnji Dark O Metal Fest službeni prijevoznik je HŽ Putnički Prijevoz.

Svi posjetitelji festivala za prijevoz vlakom mogu ostvariti popust od 40% a prilikom kupnje karata potrebno je naglasiti da putujete na navedeni festival. Popust se može ostvariti od 11. -15.08.2016. , dakle i dan prije, s time da posljednjeg dana korištenja popust vrijedi do 24.00 Popustom se u navedene dane mogu koristiti i slovenski državljani za dvosmjerna putovanja s područja svih kolodvora Slovenskih željeznica do kolodvora Rijeka i natrag, po cijenama iz Tarife 144-Poglavlje A.

Bitno: PUTNICI SU DUŽNI ZADRŽATI SVOJU FESTIVALSKU ULAZNICU TE JE PRI POVRATKU PREDOČITI KONDUKTERU.

Popust se može koristiti isključivo za kupnju povratnih prijevoznih karata i za udaljenosti duže od 25 km od Rijeke. *Dodaci prema rangu vlaka, za svaki smjer putovanja iznose: - za brzi vlak - 4,20 kn - za IC vlak - 10,80 kn - u IC vlakovima je obavezna rezervacija, a cijena rezervacijske karte iznosi 8,00 kn

U vlaku ima mnogo više mjesta i komotnije se putuje, a samo putovanje je više ekološko nego ostali načini prijevoza.

Stoga vozimo se vlakom. ;)

ULAZNICE/ TICKETS

U pretprodaji / presale -

Petak/ Friday: 35kn / 5€

Subota/ Saturday: 60kn / 8€

Nedjelja/ Sunday: 60kn / 8€

Festivalska/ Festival tickets: 100kn / 13€

Na ulazu/ @ the entrance:

Petak/ Friday : 35kn / 5€

Subota/ Saturday: 70kn /10€

Nedjelja/ Sunday: 70kn / 10€

Festivalska/ Festival tickets: 120kn / 16€

Posjetitelji će ulaznice pronaći u pretprodaji u music shopovima te u online prodaji, a info o pretprodajnim mjestima uskoro će izaći na službenim stranicama!

**Posebna akcija: Na WARM UP Partyu 04.06.2016. u Harteri prvih 100 posjetitelja ostvaruje mogućnost kupnje festivalske ulaznice po cijeni od samo 80kn.

Vrata festivala otvaraju se u petak u 17h kao i ostale dane festivala!

SATNICE, NADOPUNE I SVA DOGAĐANJA PODLIJEŽU MOGUĆIM PROMJENAMA!

Dark O Metal Fest

Dark O Metal Fest III | Autor : PR FOTO Foto: PR FOTO

Business brunch: Must have vodič za hrvatske biznismene
Slasni zalogaji
Business brunch: Must have vodič za hrvatske biznismene
Grawe
PRIHVATI IZAZOV
Izazov za sve trkače koji žele pomoći drugima