Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova emisija

Super smo si privatno, a i čeka nas ljeto puno zezancije

Tamara Loos i Nives Čanović
Krasnodar Peršun/HRT
25.06.2017.
u 11:50

Nives Čanović i Tamara Loos spoj su koji gledamo u novoj emisiji HRT TOP 20

Na Drugome programu Hrvatske televizije jučer se počela emitirati nova glazbena emisija “HRT TOP 20” u kojoj se predstavljaju videospotovi 20 najpopularnijih pjesama domaće produkcije. Emisiju vode dugogodišnje radijske voditeljice Tamara Loos i Nives Čanović.

Čemu se najviše radujete kada je riječ o vašoj novoj emisiji “HRT TOP 20”?
Tamara: Svemu. Glazbi, Nives, gostima... I ekipi s HRT-a koju nisam vidjela sto godina.
Nives: Suradnji s novom ekipom i tome da ono što svakodnevno prenosim slušateljima na radiju spojim napokon sa slikom i spotovima na televiziji.

Godinama se znate s radija, ali nikada niste surađivale. Poznajete li se privatno, možete li predvidjeti kakav će biti vaš “spoj”?
Tamara: S Nives je uvijek dobra zezancija, a usto je vrlo draga. Otvorena je i bez zadrške u komunikaciji. Iskreno se veselimo zajedničkom angažmanu. Ne znam najtočnije opisati taj spoj, ali ako uspijemo privatni odnos prenijeti na ekran, bit će super.
Nives: Tom spoju posebno se veselim, mislim da imamo sličan smisao za humor i da će suradnja s Tamarom biti pravi gušt.

Radio ili televizija, koji vam je medij veći izazov? I zašto?
Tamara: Hm, dugo me nije bilo na telki, ali iskustvo čini svoje. Ne možeš zaboraviti voziti bicikl. Puno sam naučila u Dječjem programu, među ostalim vodila sam i glazbenu emisiju “Vip music club”. Volim televiziju, volim što omogućava i izražavanje gestama i mimikom. Toga na radiju nema i treba dosta vremena da se čovjek nauči izražavati unutar određenih granica.
Nives: Izazov je svaki novi posao. Radio mi je najveća ljubav, a televizija je zarazna i svakom novom projektu jako se veselim.

Najljepši trenutak u karijeri?
Tamara: Nemam određeni trenutak, ali najviše mi znači pozitivno mišljenje i pohvala kolega. I prihvaćanje slušatelja.

Nives: Trenutak u kojem shvatiš da stvarno voliš ono što radiš, kad shvatiš da si okružen kolegama koje slobodno možeš zvati i prijateljima, to je za mene najljepši i ujedno trenutak koji me najviše motivira.

Je li vam važnije priznanje publike i šefova ili unutarnji osjećaj da ste nešto napravili dobro?
Tamara: Uglavnom se jedno nadovezuje na drugo. Na radiju imam super šeficu i kad ona kaže da je nešto dobro, onda i ja vjerujem da sam to napravila kako treba.
Nives: Šef je tu da te usmjeri i prenese ti znanje, a publika je ta koja te ili prihvati ili ne. I jedan i drugi odnos je bitan. Na radiju posebno pazimo na taj odnos sa slušateljima koji su dio našeg života, smijemo se i plačemo te prolazimo sve svakodnevne situacije zajedno.

Koji ste najbolji profesionalni savjet dosad dobili i od koga?
Tamara: Od Matije. Rekao je da sam najbolja kad ne ispunjavam tuđa očekivanja. I da uvijek treba imati osjećaj za mjeru. Ne forsirati priču ako se nema što reći.
Nives: Od moje obitelji, koja je uvijek tu za mene. Mama i tata znaju dati pravu kritiku u pravo vrijeme i, naravno, pohvalu kad je potrebna.

Kakvu glazbu (koje bendove) volite privatno? Što slušate kad se opuštate, obavljate kućanske poslove, u automobilu?
Tamara: Mjuzu najviše slušam u autu, ali budući da mi se pokvario CD player, sad slušam radio. Ali nedostaju mi moji CD-ovi. Beatlesi, Florence and the Machine, INXS, Lana Del Ray, Luce, Pavel... Ali istina je da sam živi pekmez i najčešće do daske pojačavam najsladunjavije laganice i derem se iz petnih žila.
Nives: To je najraznolikiji miks. Domaće, strano... Stvarno ovisi o trenutku i raspoloženju.

Vodi li vas u privatnom životu razum ili srce?
Tamara: Razum. I ponekad nagoni.
Nives: S godinama se razum i srce sve bolje slažu, ali srce je uvijek vodič.

Što vas ljuti, a što veseli?
Tamara: Sve me ljuti. Osjetljiva sam.
Nives: Ljuti me nepravda i zločesti ljudi koji iskorištavaju druge, a veselim se kad shvatim da sam okružena dobrim ljudima i pravim prijateljima.

Kako se opuštate, čime punite baterije?
Tamara: Samoćom. To se pokazalo najboljim i za mene i za one oko mene. Opuštam se doma. U svojoj kući, u svome kvartu. Šetnja kvartom sa psom me jako relaksira. Ublažava mi čak i tahikardiju.
Nives: Odlazak u prirodu, kava s prijateljicama, ručak s mamom, razgovor s roditeljima...

Što je za vas sreća?
Tamara: Moja obitelj.
Nives: ... da sam slobodna od želja..., odmah su mi zasvirali u glavi Oliver i Gibo.

Imate li moto koji vas vodi kroz život?
Nives: Nemam neki moto kojim se vodim cijeli život, no prema drugima nastojim biti onakva kakvi želim da i drugi budu prema meni.

Planovi za ljeto?
Tamara: Idem u Dublin, ali ne poslovno, imam povratnu kartu. I malo na more.
Nives: Obvezno ću provesti neko vrijeme na našoj obali, ljeto bez Jadrana nije ljeto za mene.

Tamara, prije tri godine rodili ste kćer. Kakva je Vera djevojčica?
Tamara: Evo, baš sam je pitala. Kaže da je ona curica. Meni vam je ta njezina izjava divna. Ja sam zaljubljena u nju. I zato sve što kažem je ili preuveličano ili sladunjavo. Ali čini mi se da objektivno ipak mogu istaknuti da je jako duhovita. I draga. I pristojna. I.... Evo. Rekla sam da sam zaljubljena.

Koliko vas je majčinstvo promijenilo, čemu vas je naučilo?
Tamara: Naučilo me da budem malo blaža prema sebi. I drugima.

Komentara 2

PU
Pukovnik
12:48 25.06.2017.

Nas troje bi bili privatno sigurno isto super!

CE
CeemuSveOvo
12:05 25.06.2017.

simpa cure...nadam se da su takve i privatno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije