Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova serija

Stiže “Prava žena” autorice i koproducentice Jelene Veljače

11.06.2014., Zagreb - Jelena Veljaca, glumica i scenaristica. Photo: Danijel Berkovic/PIXSELL
Foto: Danijel Berkovic/Pixsell
1/6
25.03.2016.
u 08:30

Snimanje počinje u travnju, Jelena je autorica, dok je za scenarij zadužena Nataša Buljan, a na razradi dijaloga radi desetak scenarista

Iako je tek proljeće, na RTL-u se žustro radi i priprema jesenska shema u kojoj će jedna od uzdanica biti i sapunica “Prava žena” autorice i koproducentice Jelene Veljače, koja je u rujnu napustila Novu TV i priključila se RTL-ovu timu. Za scenarij je zadužena Nataša Buljan, dok će na dijalozima raditi desetak scenarista.

Angažman prijateljima

Snimanje počinje u travnju i RTL zasad detalje radnje drži u tajnosti, no mi doznajemo da će glavne uloge igrati Petra Dugandžić i Filip Juričić. Njih dvoje Jelenini su dugogodišnji suradnici i prijatelji. Naime, Petra je Veljačina dugogodišnja prijateljica i imala je angažman u svim serijama kojima je Jelena dala svoj autorski potpis, a zadnju zajedničku suradnju ostvarile su u glazbenoj seriji “Stella” koja se prikazivala na Novoj TV. Telenovela “Ljubav u zaleđu”, koja se snimala prije 11 godina, zaslužna je za prijateljstvo Jelene i Filipa Juričića, a kasnije su surađivali u telenovelama “Zakon ljubavi” i “Larin izbor”. Između Filipa i Jelena frcale su i ljubavne iskre, i to nakon završetka snimanja “Larina izbora” i iako je ta ljubav potrajala samo nekoliko mjeseci, ostali su u prijateljskim odnosima i Jelena ga je ponovno angažirala na svom projektu. Otkako se 2004. pojavila na malim ekranima u prvoj hrvatskoj telenoveli “Villa Maria”, Jelena je privlačila pažnju i tada su joj predviđali uspješnu glumačku karijeru koju je ona u godinama koje su slijedile bacila u drugi plan i usmjerila se na još jedan svoj talent – pisanje scenarija.

Vječita borba dobra i zla

– Kad sam kao glumica radila na “Vili Mariji”, koja je promijenila poimanje i pristup televizijskoj produkciji kod nas, zarazila sam se ljubavlju prema televiziji. Htjela sam ući u taj svijet, u sam proces, htjela sam napisati i ekranizirati nešto od priča koje sam također cijeli život maštala i zapisivala. Taj se put pokazao plodonosnim, publika je prepoznala moj rad, i zahvalna sam što je tako – objasnila je u intervju u Novom listu zašto se posvetila pisanju i produkciji. Da je uspješna u tom poslu potvrđuje i činjenica da je “Larin izbor” prodan u 17 zemalja i da je bilježio milijunsku gledanost. Radnja Veljačinih sapunica dosad se temeljila na borbi dobra i zla i očitim razlikama između bogatih i siromašnih, što je osnovni sastojak svih meksičkih i španjolskih sapunica i iako nam radnja “Prave žene” još nije poznata, najvjerojatnije je da će ići u tom smjeru.

>> Sokol ju je volio: Jelena Veljača pozirala u Cannesu

Komentara 3

KR
kruti
09:02 25.03.2016.

glupača umišljena

DO
doktorica
12:29 26.03.2016.

je li to ta" kultura" o kojoj se toliko priča ,a kao ne dobiva novac?!

DU
Deleted user
13:47 25.03.2016.

milionska gledanost? kolko je to? 1 milion ili 100 miliona...jer ako je 1 milion to je porazavajuci podatak....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije