Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
loše odluke

Spiskali su milijune i nisu se proslavili! Evo što je ove zvijezde umalo koštalo bankrota

Foto: Pixsell kolaž
1/5
02.12.2018.
u 08:58

Najviše su ulagali u restorane, a rekorder je Steven Spielberg s ulogom od 7 milijuna dolara

Slavni zarađuju goleme količine novaca, a ako ih ne žele čuvati ispod madraca ili u jastučnici, ulažu u nekretnine, dobrotvorne udruge, ali i razne poslovne ideje koje često nemaju veze s onim čime se zapravo bave. Pjevačica Rihanna primjerice ima hvaljenu liniju dekorativne kozmetike, a dizajnira i odjeću za brend Puma, no neke druge poznate osobe nisu tako uspješne.

Pjevačica Jennifer Lopez bila je toliko popularna 2002. da joj je gotovo sve polazilo za rukom. U to vrijeme tek joj je izašao hit “Jenny From the Block”, hodala je s Benom Affleckom i glumila u filmu “Vjenčanje iz vedra neba“. Istodobno je otvorila i kubansko-portorikanski restoran Madre’s u Kaliforniji. Nema pravih informacija zašto se restoran zatvorio 2008., zna se jedino da je goste dočekala obavijest na vratima da restoran više ne radi.

Jednako neuspješna bila je i glumica Natalie Portman, koja je poput mnogih slavnih pokušala dizajnirati cipele. Njezina veganska linija “The Natalie Portman Collection” ugledala je svjetlo dana u siječnju 2008. To je bila suradnja s brendom Te Casan koji je kompletno propao u prosincu iste godine, nakon što su cijeli inventar stavili na rasprodaju.

Veganske cipele su tada možda bile ispred svog vremena – biti vegan sada je u trendu, ali prije 10 godina to je bila gotovo tabu-tema.

Glumica Mandy Moore nije bila ništa uspješnija kada je lansirala svoj modni brend MBlem. Tada je imala samo 21 godinu, a insinuirala je da nije imala baš preveliku kreativnu kontrolu. Brendu nije pomoglo to što su ga su podržale i neke slavne osobe poput Sophije Bush i Vanesse Hudgens, te je prestao s radom 2010. godine.

Nešto veći poslovni promašaj doživjela je zgodna glumica Blake Lively, kada je 2014. lansirala internetsku lifestyle stranicu Preserve koja je prestala funkcionirati za manje od godinu dana. Najvjerojatnije inspirirana kontroverznom stranicom GOOP glumice Gwyneth Paltrow, Lively je predstavljala stranicu kao spoj lifestyle časopisa, platforme za online kupovinu i filantropske pothvate, a iznad svega mjesto gdje se može pokazati moć mašte i kvalitete. Te riječi nisu puno pomogle da ljudi shvate o čemu je riječ i mnogi tvrde da je upravo to razlog što stranica nikada nije zaživjela.

No ove ljepotice nisu jedine poduzetnice pune ideja, Američki predsjednik Donald Trump imao je ih mnogo, a The New York Times je zaključio da su čak 24 od ukupno 61 bile potpuni promašaj. Između ostalog, nije mu uspjela ideja za animiranu seriju, časopis Trump, mobilnu aplikaciju “Trump Tycoon”. Jedan od najpoznatijih promašaja su mu Trumpovi odresci u suradnji s brendom Sharper Image.

Ni glumica Eva Longoria nije bolje prošla kada je odlučila otvoriti svoj prvi restoran Beso u Los Angelesu 2008. godine. Restoran je bio uspješan do 2016. godine, kada je jedan od posjetitelja tvrdio da je tamo napadnut te pokrenuo lavinu loših kritika. U to je vrijeme Beso bio zatvoren zbog renoviranja, međutim nije se ponovno otvorio u planirano vrijeme i ostao je zatvoren do 2017. godine kada je opet počeo raditi – bez Longorije. Još jedan pokušaj bio je restoran SHe u Las Vegasu, koji je trebao biti samo za žene. Male “ženstvene” porcije i ogledalo na svakom meniju kako bi posjetiteljice mogle popraviti šminku nisu nikoga impresionirali. SHe je bio otvoren od siječnja 2013. do svibnja 2014. Mnogi vjeruju da je restoran propao jer se nikada nije oporavio nakon što ga je zatvorila zdravstvena inspekcija zbog brojnih prekršaja.

Uvrnutu ideju za restoran imao je i slavni redatelj Steven Spielberg, a u nju je uložio čak 7 milijuna dolara. Restoran Dive! u Los Angelesu izgledao je kao podmornica, ali to nije sve: svakih 45 minuta restoran-podmornica bi “zaronio” uz popratne zvukove sirena i zamračenje prozora. Gosti nisu bili previše oduševljeni predstavom, pa restoran nije ostvario nikakav profit. To nije spriječilo Spielberga da otvori još jedan takav restoran u Las Vegasu koji je također propao nakon nekog vremena.

Košarkaš Shaquille O’Neal možda nije direktno uložio svoj novac u “Shaq Fu”, zbunjujuću videoigru koja spaja njega i kung-fu, ali je snimio hip-hop album kako bi je promovirao. Ovo je zasigurno jedina igra za koju se svi gameri slažu da je doista loša. No živimo u 2018. godini, i naravno da je netko odlučio da tako loša igra treba nastavak. “Shaq Fu: A Legend Reborn” nije prošla ništa bolje od prve, te su je kritičari prozvali tupom i potpuno bez duše.

Na vrhuncu popularnosti, 2002. godine, i pjevačica Britney Spears otvorila je restoran u New Yorku. Nyla je trebao biti seksi hip-hop lounge s ponudom hrane iz Britneyine rodne Louisiane. Već nakon nekoliko mjeseci odlučeno je da bi ipak bolja ideja bila talijanska hrana, a pjevačica se već u studenom iste godine potpuno povukla i raskinula sve ugovore koji su je vezali za restoran.

Pjevač grupe Fall Out Boy Pete Wentz pomislio je da ima pametniju ideju od ostalih poznatih, pa je otvorio svoj prvi klub Angels and Kings 2007. godine u New Yorku. Rekao je kako je tamo atmosfera toliko opuštena da “bilo tko može doći i voditi ljubav u WC-u”. Takav opis nije ostavio dojam na posjetitelje, pa je klub zatvoren 2012. godine. Osim u New Yorku, Wentz je otvorio isti klub na još tri lokacije, u Hollywoodu, Chicagu i Barceloni – svi su sada zatvoreni.

Nasljednica hotelijerskog carstva Hilton, Nicky Hilton, mislila je da će zbog podrijetla njezina ideja luksuznog hotela za mlade biti pravi uspjeh. Sestra Paris Hilton 2007. godine otvorila je Nicky-O-Hotels. Interijer luksuznih odmarališta u Miamiju i Chicagu dizajnirao je slavni talijanski dizajner Roberto Cavalli i iako su imala predispozicije da postanu omiljeno odredište bogatih i slavnih, ubrzo su zatvorena. Hilton je primila sudsku tužbu od arhitekta naselja koji je tvrdio da se nije držala idejnog nacrta, a cijela zavrzlama razriješena je aukcijom na kojoj je prodano ovo luksuzno odmaralište.

Sličnu ideju imao je i jedan od najbogatijih repera na svijetu, Shawn Corey Crater poznatiji kao Jay-Z, koji je 2018. godine najavio je da će se početi baviti hotelijerstvom te da je kupio zgradu na Manhattanu za 66 milijuna dolara. No u to je vrijeme svijetom harala financijska kriza pa su se Jay-Z i njegovi suradnici odlučili povući i usput tužiti investitore za koje su tvrdili da su im ukrali gotovo 4 milijuna dolara. Nagodili su se, a zgrada u kojoj je trebao biti hotel vraćena je vlasnicima.

Iako se čini da im sve ide od ruke, najpoznatijim reality sestrama nije uspjelo dugo zadržati svoje fotke na kreditnim karticama najvećih fanova. Kim, Khloe i Kourtney Kardashian prije osam godina došle su na ideju pokretanja vlastite kartice. Cure su stvarno htjele vlastiti financijski proizvod pa su lansirale su ‘The Kardashian Card’. Mastercard kartica sestara Kardashian povučena je s tržišta nakon samo mjesec dana zbog kritika koje su uslijedile, ponajprije zbog visoke članarine. Mnogima se nije svidjela ni preagresivna promocija ‘The Kardashian Karda’ na društvenim mrežama pa je njihov inovativan proizvod ubrzo propao.

A suprug najpoznatije sestre Kardashian, slavni reper Kanye West, oduvijek je maštao o modnim vodama, no njegov prvi pokušaj lansiranja vlastite linije nije bio uspješan. Modni svijet pokušao je osvojiti 2009. godine kolekcijom ‘Pastelle’ koja se sastojala od četiri odjevna predmeta. Na kolekciji je radio više od godinu dana, a unatoč tome nije izazvala očekivani interes zaljubljenika u modu. Kanye je liniju ubrzo povukao, no ovaj neuspjeh nije ga obeshrabrio. Kolekcijom ‘Yeezy’ pokorio je piste najprestižnijih modnih događaja.

Želja za još većom slavom potaknula je supermodele Christy Turlington, Claudiju Schiffer, Elle Macpherson i Naomi Campbell da svoja imena daju na korištenje lancu restorana i barova. Svoju popularnost odlučile su unovčiti pojavljivanjem na otvorenjima, no njihova ideja nije zaživjela jer je lanac s njihovim imenima ubrzo i sam propao.     

Komentara 4

PR
prajdali100
09:17 02.12.2018.

Tako mi ih je žao.Šmrc, oči su mi pune suza...teško mi je...

80
8.000 eura, 8.000 eura!
10:18 02.12.2018.

Što je to bakrot???

DE
deda1234
10:11 02.12.2018.

Jel ima kakav ziroracun za donacije..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije