Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
visoki sud odlučio

Princ Harry izgubio još jednu sudsku bitku: Ne smije tražiti jednaku policijsku zaštitu

Foto: Instagram screenshot
1/11
28.02.2024.
u 23:00

Harry, kao i drugi visoki članovi kraljevske obitelji, imao je punu zaštitu koju je osiguravala država novcem poreznih obveznika prije nego je odstupio s kraljevskih dužnosti i preselio se u Kaliforniju sa suprugom Meghan u ožujku 2020.

Princ Harry u srijedu je izgubio slučaj protiv odluke britanske vlade da mu oduzme policijsku zaštitu dok je u Britaniji.

Harry, mlađi sin kralja Charlesa III., žalio se protiv vladine odluke na visokom sudu u Londonu nakon što je ministarstvo unutarnjih poslova odlučilo u veljači 2020. da mu se više neće automatski pružati policijska zaštita dok je u Britaniji.

Harry, kao i drugi visoki članovi kraljevske obitelji, imao je punu zaštitu koju je osiguravala država novcem poreznih obveznika prije nego je odstupio s kraljevskih dužnosti i preselio se u Kaliforniju sa suprugom Meghan u ožujku 2020.

VEZANI ČLANCI

Nakon što je dobio dopuštenje za sudsku reviziju vladine odluke, njegovi odvjetnici rekli su na saslušanju u prosincu da ga je ta odluka podvrgnula nezakonitom, nepoštenom i neopravdanom tretmanu. Ali vladin pravni tim kazao je da odbor za zaštitu kraljevske obitelji i javnih osoba (RAVEC) nije odlučio da Harry ne može imati zaštitu već da ju ne može imati pod istim uvjetima.

Visoki sud se složio, dodajući da u odluci nije bilo protuzakonitosti.

VIDEO Gasi se poznata domaća televizija! Novinari šokirali emotivnim videom: 'Zahvaljujemo na pozornosti'

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
07:47 29.02.2024.

Kako se zeznuo u zivotu sve zbog one meghan koja ce ga na kraju znogirat.

DI
Divac
06:03 29.02.2024.

Zeznuo se zesce al' tako ti je to kada slusas neostvarenu a ambicioznu zenu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije