Naslovnica Showbiz Estrada

Preminula je Maja Perfiljeva, autorica legendarne pjesme ' Da sam ja netko'

Rođena je u Tivtu, u Boki kotorskoj, gdje je provela najranije djetinjstvo, a školovala se i živjela u Zagrebu. U javnosti se afirmirala kao autorica tekstova pop i rock glazbe.
09. srpnja 2019. u 08:40 1 komentara 5353 prikaza
Foto: Borna Filić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

 Zagrebačka pjesnikinja i profesorica hrvatskog jezika i književnosti Maja Perfiljeva umrla je 79. godini života, doznaje se u ponedjeljak od obitelji. 

maja perfiljeva Poezija i glazba Poetsko-glazbena večer Maje Perfiljeve u Novinarskom domu

Rođena je u Tivtu, u Boki kotorskoj, gdje je provela najranije djetinjstvo, a školovala se i živjela u Zagrebu. U javnosti se afirmirala kao autorica tekstova pop i rock glazbe. 

Svom zavičaju posvetila je više pjesama, među kojima je najpoznatija postala pjesma "Bokeljska noć", a napisala je, među ostalim, tekstove za neke od najpoznatijih pjesama sarajevske grupe Indexi - “Da sam ja netko” i “Sanjam”.

magdalena loborec na performansu Maja Perfiljeva Maja Perfiljeva i Magdalena Loborec na performansu

Bila je u braku s Hrvojeme Hegedušićem koji je njihov brak opisao kao boemski, a nakon što su se rastali Maja se više nije udavala. 

- Hrvojeva majka je iz Tivta i oboje  smo često dolazili ovdje.Tako smo se sreli, zavoljeli i vjenčali. Već prve godine braka znala sam da nećemo dugo biti zajedno. Ipak, ostali smo u braku dugih 10 godina - ispričala je Maja u  intervjuu za Magazin Nina.

Ljubav nestala Ovi poznati parovi desetljeća su proveli u braku i onda sve šokirali razvodom

Ispričala je i kako je zahvaljujući Indexima postala pjesnikinja.  - Slušala sam opčinjeno. Bilo je to drugačije od svega što sam do tada čula - opisala je trenutak kada je prvi put čula Indexe. 

Maja je surađivala i s Gabi Novak, Radojkom Šverko, Mirom Ungarom, Mišom Kovačem i brojnim drugim glazbenicima. 

HGK
HGK
Do ključnih poslovnih informacija u samo par klikova mišem

A1 izdvaja za Vas

  • Avatar rubinet
    rubinet:

    Maja Perfiljeva.. izvrsna pjesnikinja....laka joj hrvatska gruda.