Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz Estrada

Preko 400 pristiglih prijedloga za nominaciju za drugo izdanje Rock&Off nagrade!

U utorak, 17. prosinca, službeno je počelo glasovanje za nominacije u 9 kategorija prvog izdanja Nezavisne glazbene novinarske nagrade „Rock&Off“!
18. prosinca 2019. u 11:52 394 prikaza
Rock&Off
Pogledajte galeriju 1/4
Nakon što su od 1. do 15. prosinca u prvom krugu predložili svoje favorite domaće rock&off glazbe u 2019. godini, ukupno 77 novinara/glasača iz najvažnijih domaćih medija će do kraja godine odabrati po pet nominiranih izvođača u kategorijama Album godine, Pjesma godine i Koncertni izvođač godine te po tri izvođača u ostalim kategorijama. Nominirani za navedene kategorije će biti objavljeni 8. siječnja s početkom u 11 h na press konferenciji u Tvornici kultureNajbolji među njima bit će proglašeni na završnoj dodjeli nagrada u zagrebačkoj Tvornici Kulture, 30. siječnja 2020. godine.
gobac davor Hrvoje Horvat Gobac je “The voice” i “profesor” pjevanja s najboljim stavom i karizmom

Da kvalitetne rock&off produkcije u Hrvatskoj ne manjka, govori i podatak od preko 400 prijedloga za nominacije u 9 kategorija za drugo izdanje nagrade čime je premašen i prošlogodišnji broj predloženih izvođača. Izuzetno nas veseli i veliki broj jako mladih izvođača i bendova u prijedlogu nominacija, što znači da naš novinarski žiri zaista pomno prati hrvatsku glazbenu scenu i bira one koji su se najviše istaknuli u tekućoj godini“, objasnili su organizatori Rock&Off-a.

Rock&Off | Autor :

Za prestižnu kategoriju Album godine predloženi su, abecednim redom: Chui – „Iz kapetanovog dnevnika“, J.R. August – „Dangerous Waters“, Kandžija – „Plafon“, Kojoti – „Sve je pod kontrolom?“, nemanja – „Tarot Funk“, Porto Morto – „Portofon“, Sacher – „Biser, Ambra, Jantar“, Sun U – „Discover“, The Siids – „Brutalist“ i U pol' 9 kod Sabe – „Sve je ovo igra“.

U konkurenciji za Pjesmu godine nalaze se: Boris Štok feat Nataša Janjić - Još uvijek, Je Veux – Girfriend, Kojoti - Oprosti što te volim, Overflow – Words, Pocket Palma – Godišnji, Porto Morto – Hodaj, Sacher - Mene nisi nikad volila, Urban & 4 – Iskra, Valentino Bošković - Brian May i Vojko V - Moja lipa.

Za titulu drugog „Velikog praska“, odnosno novog izvođača godine natječu se Aklea Neon, J. R. August, Lu Jakelić, The Siids i Z ++.

U kategoriji za Koncertnog izvođača godine natječe se 10 izvođača: Chui, Goran Bare & Majke, J. R. August, Jonathan, Mangroove, Mary May, Porto Morto, Sun U, Svemirko, The Strange i Urban & 4.

U kategoriji za Rock&Off izvođača godine natječu se J. R. August, Kojoti, Overflow, Porto Morto i Sacher.  

U kategoriji Pop&Off izvođača godine najviše prijedloga ostvarili su Detour, Irena Žilić, Lu Jakelić, Tihomir Pop Asanović i U pol' 9 kod Sabe.

Rap&Off izvođač godine traži se između Kandžije, Krankšvestera, Kuku$a, Vojka V. i Z++,, a napeto je u kategoriji za Elektro&Off izvođača godine – žiri će birati između Aklee Neon, Jana Kinčla, Peznta, Pocket Palme, Sun U i The Siidsa.

Za Jazz&Off izvođača godine konkuriraju Bruna Matić, Chui, Filip Pavić, Pavle Miljenović i Toni Starešinić.

Rock&Off | Autor :

Zadnja, deseta, kategorija rezervirana je za medijskog pokrovitelja Iskon i njegovu „Iskonovu nagradu publike“ koja će se odabrati neposredno prije same dodjele na njihovim web stranicama.

Podsjetimo, drugo izdanje Nezavisne glazbene novinarske nagrade „Rock&Off“, u zajedničkoj produkciji Unisona, Tvornice Kulture,  organizatora Hrvatskog društva skladatelja te sponzora Iskona održat će se 30. siječnja 2020. godine u Tvornici kulture u Zagrebu. U međuvremenu, sve novosti i aktualnosti nagrade pratite na službenoj web stranici Rock&Offa ili na Facebook stranici.

Rock&Off | Autor :

Zadar: Testiranje na Covid-19 u Općoj bolnici
PISMO OBIŠLO HRVATSKU
Prebolio COVID-19 pa otkrio što morate imati doma: 'Korona boli kao sam vrag'
NOVA REVOLUCIJA POLJOPRIVREDE
Star Trek na hrvatskoj njivi: Dronovi snimaju štetnike, AI zbraja kukuruz, traktor sam vozi...