Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POPULARNE PJESME

Poznati izvođači na Aurea festu izveli 21 novi zabavnjak

aurea
Foto: Dušan Mirković/PIXSELL/Ilustracija
1/8
06.09.2014.
u 13:58

Peti dan Festivala Aurea fest na trgu sv. Trojstva u Požegi nazvan Festival popularne glazbe protekao je u izvođenju 21 nove skladbe zabavnog karaktera...

Peti dan Festivala Aurea fest na trgu sv. Trojstva u Požegi nazvan Festival popularne glazbe protekao je u izvođenju 21 nove skladbe zabavnog karaktera. Uz festivalski orkestar pod ravnanjem Zvjezdana Marjanovića Zvekija nastupili su brojni solisti, te nekoliko vokalno-instrumentalnih sastava.
-Zadovoljan sam izvedenim programom, ali i dobrim odazivom publike iako je često padala kiša- kazao nam je direktor Aure festa Veljko Valentin Škorvaga. Kao debitant među zabavnjacima bio je Željko Barba, koji je do sada pjevao isključivo tamburaške pjesme, a on je i autor glazbe svoje skladbe „Bijeli jorgovan“ za koju je tekst napisao debitirajući kao autor na požeškom festivalu HTV-ov novinar Nikola Kristić.

Posjetitelji su prilikom izvođenja novih pjesama najtoplije primili nastupe Ivana Zaka, Miroslava Škore, Alena Islamovića, Igora Delača, Antonije Šole uz tamburaše Barabe, Zdravka Škendera i Žige, te skupina Trio Gušt, Banana i Prva liga. Autori njihovih pjesama su Marko Tomasović, Đurđa Habel, Aleksandar Homoky, Miroslav Škoro, Jasenko Horvat, Ivan Zak i drugi.

Festivalski program započeo je koncertom Cecilije uz pratnju tamburaša Garavi kojim je predstavila svoj prvi album "Maska" pod etiketom Campusa, a pjesme je na tekst Požežanke Zore Šutalo uglazbio Miroslav Škoro. Uz njih nastupili su folkloraši KUD Čepinski Martinci i ženska pjevačka grupa Đakovčanke. I ovog dana u požeškom šetalištu bilo je živo uz nastupe dječjih plesnih skupina, KUD Šijaci iz Biškupaca i TS Ciraki, zatim kuhanje starih jela „Muzeja u loncu“, a u prepunom festivalskom šatoru nastupili su županjski tamburaši Patria dakako uz redovno i poznato natjecanje vinopija za „Ej ti pij liistu“. Požeški tamburaši 'Zlatna dolina' predstavili su video spot za svoju novu pjesmu „Sve su cure kao med“. U subotu je večer tamburaške glazbe pod nazivom „Zlatne žice Slavonije“ uz izravni prijenos HTV-a, predstavit će se nosači zvuka Aurea festa u izdanju Campusa, u šetalištu nastupaju tamburaši „Zlatni vez“ iz Velike itd.

>>Plesne akrobacije uz žestoke ritmove elektronske glazbe

Komentara 1

DU
Deleted user
11:21 07.09.2014.

Poslušali nekih 10-tak pjesama, pa kad je nastupala nekakva bezvezna grupa (svi u nekakvim šarenim naočalama) , pjevajući nešto što ni ne liči na slavonsku pjesmu, okrenuli smo drugi program, nije se više dalo slušati. Osim Dika i ev. jošš 1-2 izvođača, sve čista jedinica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije