Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cro A Porter

Nina Morić nije bila glavni modni zgoditak ELFS-a

Schwarzkopf Cro-a-porter (1)
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/7
25.10.2013.
u 16:34

Druge večeri Schwarzkopf Cro-a-portera modnu su pobjedu odnijele doista odlično dizajnirane ELFS jakne, dopunjene i krznenim ovratnicima. Podbacila je Jelena Aleksić.

Nakon uzbudljiva početka Schwarzkopf Cro-a-portera s okrunjenom Severinom u prvom redu i blistavog finiša Matije Vuice s haljinama kraljevskoga sjaja punim kristala i perja na kraju prve revijske večeri, druga je večer modnog programa koji vodi Viktor Drago prošla neusporedivo mirnije.

Doduše, nije nam bilo svejedno kad smo uoči revije u backstageu čuli iza sebe gromki glas Monike Sablić: – Što vi tu radite? Tko ste vi? Pružili smo ruku ženi i objasnili da radimo svoj uobičajeni novinarski posao koji podrazumijeva i da izbliza vidimo modele o kojima ćemo donijeti koju riječ prosudbe i prenijeti ih čitateljima. Gospođa Sablić pokazala nam je divne primjerke sicilijanske čipke uklopljene u fini bijeli svileni topić, a potom kombinezone i haljine od pliša i tehno-materijala čiji je lajtmotiv bio krupni volan duž lijeve strane V-izreza. – Kako vam se sviđa? – zagrmila je gospođa. – Pogrešno pitanje, rekli smo na to – Koga briga što se nama sviđe, važno je je li nešto dobro dizajnirano i kako je dizajnirano. I nije nam se svidjelo sve što smo u nje vidjeli...

Drugu je večer otvorio “Arileo” kolekcijom inspiriranom Man Rayovim heroinama. Crno i bijelo gospodari kolekcijom kao i glasovitim Rayovim fotografijama iz 20-ih. Njegova je estetika hladna, a stroga je i elegancija “Arileovih” haljina i upeglanih štofastih kombinezona. Silueta revera ukrasni je motiv na kaputima pa čak i na bočnom šavu hlača.

 Maja Podrug pokazala je vrećaste muške kombinezone krojene poput dimija i oblo krojene forme ženskih modela, definirane brojnim cifovima. Kad se cifovi otvore moguće je model sklopiti na nov način.

Jelena Aleksić je podbacila. Trebaju joj novi impulsi. Neinventivno vrti ideju produživanja stražnje, prednje ili bočne strane modela. Premalo za veliku scenu!

Osječke modne snage Marina Jerant i Manuela Lovrenčić znale su da “slučajno” iskakanjelijepih ženskih grudi iz dekoltea više nije atrakcija, pa su svoju reviju otvorile nezakopčanom jaknom koja je grudi manekenke izravno ponudila publici i fotoobjektivima. I – ništa! Moglo je i bez toga. A one dobro rade: crni elastirani odjevni til kombiniran je s geometrijski slaganim s kožnim lakom i kožom s manje sjaj. Koža je eko, ali tako fina da je jedva razlikujemo od skaja. Upravo til daje tu suptilnost potrebnu da modele požele i manje odvažne žene.

Finiš večeri ostavljen je dvojcu ELFS, a oni su glavnu ulogu dodijelili Nini Morić, skalpelom oblikovanoj u savršenu modnu lutku. Nina je doista lijepa, pa je na njoj trijumfirala ideja Elfsa da nju i druge erotične djevojke nose hulahopke koje je tvornica Jadran za njih oblikovala tako vješto da izgledaju kao set s gaćicama, haletrima i seksi čarapama! Nina je zauzimala izazovne poze, ali nije bila glavni modni zgoditak Elfsa.

Modnu su pobjedu odnijele doista odlično dizajnirane jakne, dopunjene i krznenim ovratnicima. Mišićavi dečki na sceni postajali su još privlačniji s kapicama na kojima je “migoljio” coflek od mekušnog krzna... Elfsi su duhoviti, interpretirali su tipične Chanel torbice s prošivima i ručkama od lanaca, igrali se dimenzijama torbica. Zaštitni im je znak srce u kojem piše ELFS, a uz koje se propinju dva konja. Javlja se posvuda. I plijeni pažnju. Hrpe mladih cura koje nazivamo “elfsicama” oduševljeno su im pljeskale.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije