Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Masterchef

Nikola Lesar: Otvorit ću restoran jedinstven u svijetu

Nikola Lesar
Goran Stanzl/Pixsell
30.12.2012.
u 09:00

Ambiciozni Međimurac otišao je sa 18 godina raditi na kruzer, gdje je naučio puno o egzotičnoj kuhinji. Ipak, taj posao ne bi više radio jer voli slobodu i nesputanost

Od ničega do pobjede, opisuje drugi hrvatski MasterChef Nikola Lesar put do titule najboljeg amaterskog kuhara u Hrvatskoj. Budući da je on službeni pobjednik, iako je u Hrvatskoj prikazano drukčije finale reality showa nego u BiH, osvojio je prava na izdavanje vlastite kuharice i 200 tisuća kuna.

Nagradu ulaže u obrazovanje

– Dio novca dat ću roditeljima, a ostalo ću uložiti u školovanje u kuharstvu, i to vani. Treba ulagati u obrazovanje, to će se vratiti – entuzijastičan je 22-godišnji Međimurac. Sa suparnikom iz superfinala Markom Palfijem ostao je, ističe, jako prisan.

– Najbolje su mi “sjeli” moji cimeri, dečki s istim kontinentalnim mentalitetnom, Hrvoje Hainž i Palfi. Marko Palfi bio mi je i najveća moralna podrška – kazao je kreativac koji je sa 18 godina otišao na drugu stranu planeta raditi na kruzeru.

– To stvarno nije bilo lako. Pucalo mi je srce u zračnoj luci kad sam ostavljao roditelje, brata i frendove. Imao sam ugovor na deset mjeseci i nakon toga sam ga raskinuo i vratio se kući. Jednostavno, nostalgija za domom je prevagnula – sjeća se Nikola. Na kruzeru, nastavlja, više ne bi radio, a objašnjava i zašto:

– Ja sam kao ptica, nesputan, volim slobodu! Život je prekratak da se provede u limenoj konzervi s dimnjacima.

Planovi su mu sada vrlo ambiciozni.

Želi biti poput Dine Galvagne

– Ako jednog dana uspijem otvoriti restoran, garantiram da će biti jedinstven u svijetu! Ideja koja mi se vrti u glavi je nebrušeni dijamant, moram još jako puno raditi da bih je ostvario – otkrio je Nikola. Želja mu je provesti nekoliko mjeseci u nekima od boljih restorana poput Nome u Kopenhagenu, D.O.M-a u Sao Paulou, Fat Ducka u Londonu, ali s time ne žuri jer trenutačno uči od mentora Dine Galvagne.

– Majstor je zanata! Nadam se da ću jednog dana biti poput njega – priznaje Nikola.

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar billybull
billybull
15:08 30.12.2012.

na cruiseru (ili kako to novinart lijepo po srpski pise na "kruzeru")...to bas i nije mjesto za kuhara da se istakne...hrana je na takvim brodovima besplatna, a putnici nikad niti ne vide kuhare...

Avatar gadogadni
gadogadni
13:51 30.12.2012.

a jel ovo sigurnorekao, ili ima i druga verzija izjave...

IK
ikeepurheadringing
15:30 30.12.2012.

za ne povjerovat, zna sto je NOMA.. ako on uspije uopce uci tamo, skidam kapu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije