Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UDRI MUŠKI!

Najveći tamburaški dvoboj u Lisinskom

15.06.2018.
u 07:00

Kroz okršaj dvanaest izvođača suvremene i klasične tamburaške glazbe 16. lipnja vodit će nas legendarni Miroslav Škoro

Najbolji izvođači naše tamburaške scene okupit će se 18. lipnja na pozornici KD Vatroslava Lisinskog gdje će u pravom spektaklu odmjeriti glazbene snage. I sam naziv koncerta “Udri muški – najveći tamburaški dvoboj” govori nam da je riječ o srazu suvremene i klasične tamburaške glazbe, a kroz okršaj će nas voditi jedini relevantni sudac i voditelj koncerta Miroslav Škoro.

– Koncert je organizirao Darko Dervišević Šuša, ja sam dobio ulogu moderatora i voditelja, a nešto ću i malo zapjevati. Silno se veselim što su se stvorili uvjeti da i tamburaška glazba može napraviti koncert na kojem će predstaviti nešto starog i novog tamburaškog izričaja. Radujem se što ću biti tamo i zahvaljujem organizatoru na pozivu – rekao nam je glazbenik te dodao kako će tu večer nastupiti čak dvanaest najboljih hrvatskih tamburaša.

– Zamišljeno je da bude šest klasičnih i šest modernih izvođača. Među njima je i skupina Hrašćanski čestitari, dečki koji su se ponovno okupili samo za tu prigodu. Bit će zastupljena glazba turopoljskog, zagorskog, naravno slavonskog dijela... Bit će to jako lijepa večer – kaže Škoro.

Među ostalim izvođačima su i Gazde, Begini, TS Vranac, O.S.D.S. te Tamburgeri kao predstavnici novog kova, a drugu stranu pozornice zauzet će Slavonske lole, Tamburaši za dušu, Stanko Šarić, frontmen Najboljih hrvatskih tamburaša te Rajko Suhodolčan, doajen zagorske popevke u pratnji Vinskih brata.

1/7

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije