Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zlatni glas zlatne doline

Lajbeki, Tkanica i Happiness pobjednici tamburaškog festivala u požeškom kraju

Foto: pozega.eu
12.05.2018.
u 16:46

Gosti festivala bile su Slavonske lole koje su izvele jednosatni program dok je radio festivalski žiri.

Tradicionalni 44. Festival tamburaških pjesama „Zlatni glas zlatne doline 2018.“ u Kaptolu pokraj Požege donio je 18 novih pjesama u izvođenju tamburaških sastava i solista s područja kontinentalne Hrvatske.

Organizatori su općina Kaptol u suradnji sa Udrugom za glazbu Pan press iz Požege,a pokrovitelj Požeško-slavonske županije. Festival je pratilo nekoliko stotina gledatelja.

Odlukom ocjenjivačkog suda prvu nagradu, a to je uz novčani iznos, snimanje videspota i nastup na požeškom Aurea festu osvojio je TS Lajbeki iz Velike Gorice s pjesmom "Noćas ti dolazim u snove" koju je na tekst Đurđe Habel uglazbio Matija Kos,te aranžirao Krunoslav Dražić, drugi je TS Tkanica iz Nove Gradiške sa skladbom "Jedna runda" Gorana Ivanovića Laca, a treći grupa Happiness iz Karlovca i pjesma "Pozdravi mi Slavoniju" koju je na tekst Pere Picukarića skladao Vlado Smiljanić.

Posjetitelji u dvorani svojim glasovima prvu nagradu su dali muškoj pjevačkoj skupini Baće iz Tenje koji su uz TS Žeteoci otpjevali pjesmu Josipa Valentića "Na utvaju", druga je Ana Baketarić iz Pleternice s pjesmom "Zatvori oči" autora glazbe Alena Mozera i teksta Ivana Olića, te treći Željko Witovsky iz Osijeka s pjesmom "Gubitnik" za koju je tekst napisala Štefanija Soldan, te glazbu i aranžman Alen Mozer). 

Gosti festivala bile su Slavonske lole koje su izvele jednosatni program dok je radio festivalski žiri.

Objavljen je festivalski album čijom prodajem je prihod dat za potrebe Caritasa župe sv. Petra i Pavla u Kaptolu.

Tehničko snimateljska ekipa Studija Paradigma iz Osijeka snimala je festivalske nastupe, a snimku će emitirati 11 televizija u Hrvatskoj i dvije u susjednoj Bosni i Hercegovini koje su medijski pokrovitelji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije