Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kuhinja Ivane Kindl:

Na mom je tanjuru najčešća boja zelena jer obožavam povrće, planiram se prebaciti na vegetarijansku prehranu

Ivana Kindl
Foto: Instagram
1/12
25.06.2022.
u 08:00

I dok su se posljednjih desetak godina poznate dame redom u potpunosti odrekle ugljikohidrata, a meso i povrće jedu na zalogaje ne bi li sačuvale vitku liniju, Ivana Kindl oduvijek s njom živi. Ipak, bilo je perioda kad joj to nije pričinjavalo zadovoljstvo pa nam je u jednom davnom intervjuu priznala kako nije u vitkoj liniji sve

Otkad se, kao mlada pjevačica, pojavila na sceni, Ivana Kindl publiku oduševljava svojim prekrasnim glasom, ali i nevjerojatnom energijom koju odašilje. U njenom društvu morate se dobro osjećati, samo je problem što ćete je teško uhvatiti jer hrvatski "vrapčić" stalno jurca s probe na probu, uvijek je u nekim projektima i teško pronalazi vrijeme za sve što se od nje očekuje. Možete je uvijek vidjeti na biciklu, neovisno o tome koje je godišnje doba, čak tvrdi da najviše uživa voziti se zimi. Bicikl joj ne služi samo za rekreaciju nego njime obavlja apsolutno sve što treba, a to od srca savjetuje svima.

I dok su se posljednjih desetak godina poznate dame redom u potpunosti odrekle ugljikohidrata, a meso i povrće jedu na zalogaje ne bi li sačuvale vitku liniju, Ivana Kindl oduvijek s njom živi. Ipak, bilo je perioda kad joj to nije pričinjavalo zadovoljstvo pa nam je u jednom davnom intervjuu priznala kako nije u vitkoj liniji sve: - Mršavost itekako može biti opterećenje, jer nastaje problem s odjećom koja visi, pada, počinješ se osjećati kao vješalica. Pogotovo kad se odjednom izgubi kilaža, kao što je to - u jednom životnom periodu - bilo u mom slučaju. Prolazila sam promjene raspoloženja i nesigurnost, i ono što najteže pada - osjećaj neprivlačnosti.

Ivana kaže da je oduvijek bila tip koji može sve jesti, a da joj se "ništa ne primi". Isto tako, prisjetila se kako je bila jedno od one djece kojima se s tanjura moralo micati i najmanji komad masnoće koji se uhvati oko hrane. Tu je naviku iz djetinjstva zadržala i u odrasloj dobi, što je sigurno utjecalo na njezinu vitkost. Baš kao i činjenica da se dugi niz godina trudi živjeti zdravo, osobito otkad se prije šest godina suočila s dijagnozom - endometriozom - bolešću koja zahvaća milijune žena diljem svijeta, ima lošu prognozu i teške simptome. Važnu ulogu u održavanju simptoma u mirovanju ima i kvalitetna prehrana. Zato se Ivana još više okrenula zdravim prehrambenim navikama.

Nekad je ova pjevačica iznimnog glasa pobožno pratila popularnu kulinarsku emisiju "Kod Ane" i uživala gledajući kako nastaju izvrsna jela naše poznate kuharice, a nešto je od svega toga uspjela pohraniti u dugoročnu memoriju. Srećom, obožava povrće pa je u stanju u svojoj maloj podstanarskoj kuhinjici u tren oka smisliti jednostavno jelo za prste polizati.

Sigurno će sve zanimati kako iz tako sitnog tijela izlazi tako moćan glas? Odakle energija za njegovu proizvodnju? Očigledno ne iz pizza i kolača?

- Čovjek se jednostavno rodi s talentom. Naravno, talent moraš njegovati. U mom slučaju to znači konstantno bildanje glasnica vježbanjem, puno spavanja, treba se štedjeti od izderavanja, dima i gaziranog pića. Budući da se pjevanjem namjeravam baviti cijeli život, moj glas je moj instrument koji moram njegovati. Svaki pjevač trebao bi svaki dan izdvojiti sat vremena za vježbanje, u suprotnom pada kondicija, fleksibilnost glasnica, što se odražava na interpretaciji.

Pitanje svih pitanja - kako se prisiliti da sami sebi svaki dan pripremimo zdrav i hranjiv obrok?

- Ako nemamo pripremljen obrok koji se može konzumirati više dana, poput variva, a obaveze tijekom dana su prevelike, onda posežemo za alternacijama koje nam se nađu usput. To je ponekad doista neminovno jer danas većina brzo živi.

Kažete da ste ludi za povrćem, je li za vas proljeće najljepše doba na tržnici?

- Definitivno je proljeće najljepše vidjeti na tržnicama i proljetno povrće i voće najviše volim. Od mladog luka, rotkvica, šparoga do jagoda i trešanja.

Koja je boja najčešće na vašem tanjuru?

- Najviše prevladava zelena boja, najčešće jedem dinstano ili povrće na lešo. Favoriti su mi šparoge, prokulice, tikvice, mahune, brokula i bob.

Jeste li se možda okušali u sirovoj prehrani?

- Probala sam, ali nisam ljubitelj. Osim sirovog povrća.

Rekli ste da uz obrok od povrća obavezno pojedete i svježu salatu. Kako to kombinirate?

- Meso pokušavam minimalizirati, no najbitniji mi je prilog i salata. Obožavam salate na sve moguće načine, a kako iznimno volim povrće, nije mi problem pojesti salatu uz dinstano povrće ili, recimo, i komadić mesa.

Mesu i ugljikohidratima ima mjesta u vašoj prehrani?

- Volim ribu i piletinu najviše. No planiram se potpuno prebaciti na vegetarijansku prehranu.

Bez kojeg kuhinjskog pomagala ne biste mogli?

- Bez štapa za miksanje jer je idealan za guste juhe i umake.

Kad je prehrana u pitanju, koja je najbolja formula za održavanje vitke linije i dobre forme?

- Uz zdravu prehranu, znači puno voća i povrća, orašastih plodova, bitna je i tjelovježba. To je jedini put do dobre linije i forme.

Čemu ne možete odoljeti, a ne uklapa se u vaš plan prehrane?

- Hamburgerima ne mogu odoljeti.

Čime najradije utažite žeđ po ovim vrućinama?

- Veliko "ne" gaziranim pićima. Izbjegavam ih u širokom luku jer znam da nisu zdrava, a nisam ih pila ni kao dijete pa mi danas nije teško slijediti tu naviku. Kada sam žedna, popijem vode koju uvijek imam pri ruci.

Kako se vraćate zdravoj prehrani nakon "grešnog perioda"?

- Ako pretjeram s junk foodom onda se prebacim na juhe jer su fine i zdrave.

Kupujete li organski uzgojeno povrće?

- Kupujem u dućanima ako ne stignem na tržnicu. Naručim ponekad domaće povrće iz raznih OPG-ova.

Koliko biste različitih jela mogli pripremiti od dva poriluka, šake boba i jednog krumpira?

- Ispekla bih krumpir u ploškama i poslužila uz dinstani bob na poriluku.

VIDEO Kraj ljubavi! Shakira se oglasila o prekidu veze s Piqueom: 'Potvrđujemo da se rastajemo'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije