Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
avantura

Mario Valentić popeo se na vrh Triglava noseći sina na leđima

'valentic_nnn_sce_260812'
''
27.08.2012.
u 10:00

Nakon planinarenja tata i sin opustili su se na Bledu i uživali u vožnji kajakom i biciklom

Trogodišnji Niko Valentić naslijedio je od tate Marija Valentića, profesora kineziologije, bivšeg mistera Hrvatske i televizijskoga glumca, ljubav prema sportu i prirodi. Malo tko od njegovih vršnjaka može se pohvaliti usponom na vrh Triglava.

Strme i uske staze

Ideja da se popnu na Triglav rodila se spontano i pretvorila u zabavnu avanturu.

– Bili smo na Bledu i palo mi je na pamet da bismo se mogli popeti na Triglav jer je bilo lijepo vrijeme, nije bilo kiše ni grmljavine što je jako važno kada je planinarenje u pitanju. Odlučio sam kako ćemo uspon prekinuti ako Niki to postane previše naporno – prepričava Mario. Svoj put prema vrhu Triglava, koji se nalazi na 2864 metra visine, prekinuli su samo kako bi prespavali u planinarskom domu i sutradan su nastavili pustolovinu koju, priznaje nam Valentić, ne bi više ponovio s Nikom.

– Bilo je lijepo, ali sa sinom, barem dok je još ovako mali, ne bih se više penjao na ovakve visine jer osim prvog dijela uspona, koji je nalik penjanju na Sljeme, kako idete prema vrhu, staza postaje sve uža i strmija i potrebni su vam klinovi i sajle – objašnjava Valentić. Na pitanje kako je Niko podnio penjanje i spuštanje s Triglava, Mario u šali kaže da je njemu cijeli put bio bezbrižan jer je bio nošen. Tata je na leđima nosio 25 kilograma tereta.

Iznenadili su mamu

– Od planinarenja odmorili smo se na Bledu vozeći kajak i bicikl u čemu je Niko jako uživao – kaže Mario nadajući se da će, kad Niko još malo poraste, ponoviti tu avanturu, a možda krenuti u osvajanje nekih većih vrhova. Dok su se dečki penjali po planini, mama Mirna Maras u Zagrebu nije ni slutila što dečki smjeraju.

– Nisam imala pojma što su naumili, ali kad su se vratili, Niko mi je uzbuđeno rekao da su se penjali, kako mu je bilo lijepo u prirodi, da je vozio bicikl i ono što je njemu najvažnije, da je jeo sladoled – kazala je Mirna. Boravak u prirodi i njoj je najdraži odmor i zato obitelj često pobjegne daleko od gradske vreve.

Ključne riječi

Komentara 17

Avatar morski covik 1
morski covik 1
10:15 27.08.2012.

Uffffff.... Ajme tlake i monade....

IP
info_punkt
12:34 27.08.2012.

nula bodova

DO
doktor1
10:22 28.08.2012.

A pazi titule: profesor kineziologije, bivši mister, TV glumac. Kakav bogat CV? Pa takvi se i vrte u HRV novinama. Bezveznjak piše o bezveznjaku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije