Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMONTIRALI FILM

Kanadska televizija objasnila zašto je izrezala Trumpa iz 'Sam u kući 2'

Trump u filmu 'Sam u kući 2'
Foto: Screenshot
1/4
Autori: Vecernji.hr, Hina
27.12.2019.
u 14:22

- Kao što je često slučaj u dugometražnim filmovima prilagođenima za televiziju, 'Sam u kući 2' je premontiran zbog trajanja, rekao je glasnogovornik CBC-ja Chuck Thompson.

Kanadska državna televizija u četvrtak je potvrdila da je izrezala pojavljivanje američkog predsjednika Donalda Trumpa u filmu "Sam u kući 2", no naglasila je da je to učinjeno prije no što je on izabran za predsjednika, zbog skraćivanja filma. 

CBC je nedavno emitirao taj film iz 1992., a dio gledatelja i kanadskih medija primijetio je da je scena s Trumpom izrezana, pa su zatražili objašnjenje, posebice jer je američki čelnik u utorak rekao da je bila "čast" sudjelovati u tom filmu. 

- Kao što je često slučaj u dugometražnim filmovima prilagođenima za televiziju, 'Sam u kući 2' je premontiran zbog trajanja, rekao je glasnogovornik CBC-ja Chuck Thompson.

- Scena s Donaldom Trumpom bila je jedna od nekoliko koje su izrezane iz filma jer nisu bile ključne za radnju. To je učinjeno 2014., kad smo otkupili film, a prije no što je Trump izabran za predsjednika 2016. godine, dodao je Thompson. 

Mnogi korisnici društvenih mreža optužili su CBC da je donio politički motiviranu odluku, a Trumpov sin Donald Trump Jr. na Twitteru je taj potez proglasio "patetičnim". 

Samog američkog predsjednika čin kanadske televizije zabavlja. U četvrtak navečer na Twitteru je napisao kako mu se čini da se "Justinu T. ne sviđa što ga tjera da više izdvaja za NATO ili trgovinu", referirajući se na kanadskog premijera. 

- Film više nikad neće biti isti, napisao je Trump, dodavši u zagradi kako se "samo šali". 

 

Republikanski političar se u "Sam u kući 2" pojavljuje vrlo kratko. Mladi Kevin McCallister (Macaulay Culkin), zaboravljen od obitelji, u filmu se pokušava snaći u velikom hotelu u kojem odsjeda za blagdane.  Zaustavlja muškarca u dugom kaputu s crvenom kravatom kako bi ga pitao upute za stići do predvorja.  "Niz halu, pa nalijevo", odgovara mu Trump.  On je početkom devedesetih kupio njujorški Hotel Plazu u kojem je snimljen velik dio scena tog, ali i drugih američkih filmova.

Zanimljivo je kako se Trump redovito pojavljivao u tim filmovima, budući da mu je jedini uvjet snimanja u Plazi bio da se napiše cameo uloga za njega. 

Ključne riječi

Komentara 6

BR
Brankko
17:14 27.12.2019.

Patetičan?! "Trumpov sin Donald Trump Jr. na Twitteru je taj potez proglasio "patetičnim"", piše. -- Pogledajmo u Bujasov englesko-hrvatski rječnik, nude se hrvatske riječi za engl. pathetic (i onda se biraju ovisno o kontekstu): jadan, bijedan, koji izazivlje samilost; dirrljiv; patetičan, svečan, čuvstven. -- Očito je da u toj konkretnoj situaciji "pathetic" znači ono što bismo mi rekli -- jadan.

Avatar bokolo
bokolo
17:13 27.12.2019.

Obama's Canada

JU
juma
14:33 27.12.2019.

Trump rastura, burze rastu u nebo, americko gospodarstvo prosperira, a ljevicari u svojoj patnji i nemoci nemaju drugi odgovor nego izrezati scenu iz filma u kojem se pojavljuje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije