Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakova ruža

Hitovi se rađaju na Ružinoj pozornici

Teška industrija
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/4
21.02.2016.
u 10:00

Pjesma “Goli i bosi” grupe Elemental s dodjele nagrada konkurira za Porin za pjesmu godine, a “Iluzionist” Natali Dizdar mjesecima nije silazio s vrha glazbenih top-lista

Baš kao što su nagrade prestižne Večernjakove ruže potvrda publike omiljenim TV i radijskim licima, emisijama, glumačkim ostvarenjima, glazbenicima i novim nadama, tako je i svečana pozornica Hrvatskog narodnog kazališta u kojem će se 18. ožujka održati dodjela Ruže za ostvarenja u 2015. godini najbolji poligon za rađanje hitova i prisjećanje na evergrine.

Rasadnik dobre glazbe Pozornica Večernjakove ruže pokazala se, naime, dosad kao rasadnik hitova. Primjer je svakako grupa Elemental koja je upravo na lanjskoj dodjeli Ruže premijerno uživo izvela pjesmu “Goli i bosi” koja je u konkurenciji za Porin za pjesmu godine!

– To je oda slobodoumnim ljudima kojima su male stvari, one koje nemaju cijenu, uvijek na prvom mjestu. Možda zvuči utopijski, ali razmišljam na takav način pa sam htjela to i otpjevati – o hit pjesmi kaže Mirela Priselac Remi.

S vrha op-lista mjesecima nije silazila ni pjesma “Iluzionist” koju je lani izvela Natali Dizdar, a posebno se pamti i nastup slovenske skupine Serpentes koja je publiku u HNK te gledatelje pred malim ekranima uz izravan prijenos na HRT-u začarala magičnim akrobacijama...

Rasadnik dobre glazbe

Da mjesta ima i za svevremenske hitove, pokazao je Željko Bebek koji je povodom 40. obljetnice karijere publiku zaveo “Selmom”. Prije dvije godine, na povratničkoj Ruži, zabavljali su nas Teška industrija, Neno Belan, Psihomodo Pop i Nina Badrić koja ne krije: – Večernjakova ruža jedna je od najdražih nagrada koje sam dobila.

>> Prašinu s moje Ruže ne briše bilo tko

Ključne riječi

Komentara 1

AD
Adler
19:42 07.03.2016.

Za str..at se ide u WC ali molim va POTEGNITE vodu. dosta je vaseg kenjanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije