Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fond od 550 tisuća kuna

HDS pomaže svojim članovima, financijsku pomoć dobio i Jacques Houdek

Foto: pixsell
1/4
15.04.2020.
u 10:04

Odredit će se prioriteti pri pomaganju, no, i u vlastitim odlukama i zalaganju kod države i europskih institucija i fondova, koje HDS poduzima, mislimo i mislit ćemo na sve, rekao je Ante Pecotić

Hrvatsko društvo skladatelja paketom mjera iz „Fonda solidarnosti“ financijski pomaže svoje redovne i pridružene članove čija je egzistencija ugrožena uslijed pandemije koronavirusa i jakog potresa koji je pogodio Zagreb. Glazbeni autori pogođeni potresom i izvanrednim gospodarskim stanjem zbog epidemije korona virusa mogu računati na 550 tisuća kuna pomoći iz Fonda. Zbog ozbiljnosti situacije, Fond, u kojemu je inače svota od 50 tisuća kuna, Skupština predstavnika je na telefonskoj sjednici hitnom preraspodjelom sredstava Društva popunila s dodatnih 500 000 kn, piše na stranicama Društva. 

Društva je odlučilo o dodjeli financijske pomoći sljedećim članovima:

Redovni članovi: Branko Bogunović, Mladen Burnać, Igor Geržina, Željko Houdek, Petko Kantardžijev Mlinac, Danijela (Lela) Kaplowitz, Željko Krznarić, Aleksandar Ljiljak, Zlatko Madžar, Mario Mihaljević, Ivan Mikulić, Zoran Šćekić, Adam Semijalac, Davor Terzić, Luka Tralić, Davor Viduka

Pridruženi članovi: Leo Anđelković, Marina Anđelković, Marco Bradaschia, Lucija Ćustić, Darus Despot, Jasminka Domaš, Javor Jeić, Ivona Juka, Ivan Kuliš, Mihael Kvorka, Tomislav Maslak, Slobodan Mišević, Davor Petrović, Dalibor Pirc, Marin Seko, Mauro Staraj, Zoran Subošić, Martina Šver, Luka Udjbinac.

- Jasno je da će ograničena sredstva kojima Društvo raspolaže ublažiti prvi udar samo zbilja najpotrebitijima. Odredit će se prioriteti pri pomaganju, no, i u vlastitim odlukama i zalaganju kod države i europskih institucija i fondova, koje HDS poduzima, mislimo i mislit ćemo na sve. Solidarnost je jedna od osnovnih odrednica Društva od njegova osnutka – izjavio je Ante Pecotić, predsjednik Društva.

VIDEO: Hrvatski pjevači, glumci, dizajneri: "Čuvajmo jedni druge!"

 

 

Komentara 3

Avatar majkuvam
majkuvam
10:51 15.04.2020.

Da Houdek nije dobio pomoć vjerojatno bi umro od gladi...

DU
Deleted user
18:20 15.04.2020.

Houdek je za nepjevanje dobio 5000, bilo je godina kada se za nepjevanje dobivalo mnogo više.

DU
Deleted user
11:53 15.04.2020.

nije mi jasno zašto jedan od najpopularnijih i sveprisutnih pjevača dobiva novčanu pomoć. Zar je sve svoje nastupe u svemu i svačemu radio besplatno, pa mu je sada potrebna pomoć?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije