Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REDATELJ PRED KAMEROM

Guillermo del Toro glumit će u "Hobitu"!

hobitti
onering.net
11.11.2009.
u 18:37

Redatelj Tolkienove ekranizacije nije odolio prigodi da sebi rezervira jednu malu ulogu, takoreći kameo-ulogu negativca, a šminku je smislio sam.

Kako kaže Del Toro, jedna od bitnih stvari u ekranizaciji Tolkienova dječjeg romana iz kojeg je kao nastavak izrastao "Gospodar prstenova" su negativci i njihov dizajn:

- U "Hobitu" sva bića govore. Smaug ima prekrasne replike u dijalogu, Veliki Goblin ima prekrasne replike, mnoga bića su dijaloški jaka pa smo ih morali dizajnirati s drugačijim pristupom, jer ne stvaraš samo stvari koje su zastrašujuće. Htio sam da neka od čudovišta u "Hobitu" budu veličanstvena. Da Vargovi (veliki vukovi) budu lijepi da ne bi bilo one jasne podjele, oni koji su lijepi su dobri, a ružni su zli. Neka od tih stvorenja izgledaju prekrasno.

A iza maske jednog od epizodnih čudovišta bit će osobno redatelj filma. Za razliku od Petera Jacksona koji je sebe i svoju obitelj u "Gospodara prstenova" ubacio samo kao statiste, redatelj prednastavka imat će govornu ulogu. Del Toro nije želio reći koju je to ulogu odabrao za sebe; moguće je da je to jedan od tri ljudožderska trola koje Bilbo nadmudri pa se okamene, ili netko drugi iz bogate galerije Tolkienovih likova.

- Sudjelovao sam u dizajniranju tog stvorenja i osobno ću oblikovati dodatke za svoje lice i ruke. Nekad sam oblikovao čudovišta za NECROPIJU (moju tvrtku za specijalne efekte) i takve stvari mi pomalo nedostaju. Ali neće to biti neka velika uloga, reći ću rečenicu-dvije i brzo umrijeti.

Zasad se samo zna da će se prvo snimati kompletni interijeri u studiju, a tek nakon toga će na Novom Zelandu biti snimane scene u prirodi. Ono što Del Toro obećava jest da će zmaj biti nešto zbilja posebno:

- Vrlo rano tijekom priprema dobio sam sjajnu ideju koja će odvojiti Smauga od svih drugih ikad napravljenih zmajeva. Problem je bio kako primijeniti tu ideju, ali mislim da smo našli rješenje koje će biti dovoljno dobro.

Ključne riječi

Komentara 1

JD
jack_daniels
18:49 11.11.2009.

frajer i izgleda ko debil ne mora ni glumiti niti se maskirati xd

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije