Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dječje zvijezde

Vani su milijunaši, a kod nas rade za džeparac

Foto: Pixsell
1/5
03.04.2018.
u 22:10

Nakon planetarnog uspjeha prve i druge sezone hit serije ‘Stranger Things’, Netflix je mladim glumcima utrostručio honorare.

Treća sezona serije ‘Stranger Things’ uskoro se počinje snimati, glavni junaci uspjeli su za nadolazeću sezonu svoje honorare utrostručiti zbog iznimne popularnosti serijala!

Glavna glumica, Britanka Millie Bobby Brown (14) s honorarom od 350 tisuća dolara po epizodi postat će najplaćenije dijete-glumac u serijalu svih vremena. Njezin se honorar, za razliku od ostalih, udesetorostručio. Mlada glumica trebala bi glumiti u filmskom serijalu koji se temelji na romanima ‘Enola Holmes Mysteries’ za koji mnogi tvrde da će postići uspjeh kakav je imala filmska franšiza o čarobnjaku Harryju Potteru. Iako su se mnogi iznenadili vrtoglavom cifrom koju Millie dobiva po epizodi, poznato je da dječji glumci u Hollywoodu itekako dobro zarađuju. Rico Rodriguez (19) trenutno glumi u popularnoj seriji ‘Moderna obitelj’, a zahvaljujući ulozi Mannyja, kojega je počeo glumiti kao 10-godišnjak, dobiva 75 tisuća dolara po epizodi.

Rico navodno vrijedi čak 7 milijuna dolara. Hit-serije prava su riznica za djecu glumce, pa tako 18-godišnji Chandler Riggs (Carl Grimes, Rickov sin) iz ‘Živih mrtvaca’ zarađuje 30 tisuća dolara po epizodi. Carla je počeo glumiti sa samo osam godina, a do sada je od serije inkasirao 2 milijuna dolara. Nekoć popularan Frankie Muniz (32) bio je najplaćenija dječja zvijezda koja je po epizodi serije ‘Malcolm u sredini’ isprva zarađivala 30 tisuća, a zatim 120 tisuća dolara. Malcoma je počeo glumiti sa 14 godina. Za ulogu u filmu ‘Agent Cody Banks’ Muniz je dobio 7 milijuna dolara, a kada je s 19 godina napustio glumu, vrijedio je čak 40 milijuna.

Mnogi bi za Macualayja Culkina rekli da je najprepoznatljivija dječja filmska zvijezda. Proslavio se ulogom Kevina McCallistera u filmu ‘Sam u kući’. Povukao se iz glume, a kao dijete je zaradio 15 milijuna dolara. Iako domaći glumci zarađuju znatno manje od stranih kolega, naše dječje filmske zvijezde zasigurno kroz svoje uloge dobiju puno bolji džeparac nego što ga dobiju njihovi vršnjaci. Najpopularnija dječja zvijezda bivše Jugoslavije bio je Slavko Štimac koji se proslavio ulogom u filmovima ‘Vuk samotnjak’ i ‘Vlak u snijegu’.

- Bili su to stvarno mali honorari i, da budem iskren, već sam i zaboravio koje su to bile cifre. A i ja sam, što se tiče filma, jako dugo bio klinac. Radio sam puno, ali nisam imao honorar kao odrasli kolege, makar sam već bio potpuni glumac – rekao lani Štimac za jedan portal. Domaće glumačke zvijezde koje ćemo zasigurno imati priliku gledati sve više su Dora Arar i Cvita Viljac. Dora je ulogom Maše u seriji ‘Čista ljubav’ osvojila srca gledatelja, a Cvitu smo posljednji put imali priliku gledati u filmu ‘Anka’ redatelja Dejana Aćimovića.

1/17

Komentara 1

LI
liliZG
13:38 04.04.2018.

kod nas djeca glumci ne dobiju dovoljno love da ih ona iskvari, zato su prisiljeni završiti škole, raditi neke dr poslove i rijetko završe u glumačkom poslu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije