Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE VJERUJU

Bolni odlazak hollywoodske zvijezde ostavio sve u nevjerici: 'Bez riječi sam'

Foto: PIXSELL
1/7
29.08.2020.
u 11:05

U dobi od 43 godine nakon četverogodišnje borbe s rakom debelog crijeva preminuo je glumac Chadwick Boseman, najpoznatiji po glavnoj ulozi u Marvelovom filmu "Crna Pantera".

Nakon tužnog i preranog odlaska glumca iz omiljenih Marvelovih filmova, Chadwicka Bosemana koji je u 44. godini preminuo od raka debelog crijeva s kojim je borio bitku protekle četiri godine, hollywoodske zvijezde - kolege i bližnji opraštaju se od njega na društvenim mrežama u nevjerici.

- Naša srca su slomljena, a misli su s obitelji našeg kolege. Tvoja djela će živjeti zauvijek. Počivao u miru - poručio je tim na službenoj stranici Marvel Entertainment, a sućut je izrazio i "Kapetan Amerika" Chris Evans kojeg je vijest o Chadwickovoj smrti uništila.

- Chadwick je bio poseban. Istiniti original. Bio je duboko posvećen i konstantno znatiželjan umjetnik. Imao je toliko odličnog rada pred sobom. Beskrajno sam zahvalan za naše prijateljstvo. Odmaraj u moći, Kralju - napisao je Evans dirljivu posjetu s njihovim fotografijama.

Zatim se javio i "Hulk", Mark Ruffalo.

- Bila mi ej čast surađivati s tobom. Koliko isken i velikodušan si bio - kazao je Mark na Twitteru, a kolegica "Kapetanica Marvel" Brie Larson također nije štedila riječi prepune tuge zbog odlaska glumca.

- Chadwick je bio netko tko isijava moć i mir. Osoba koja je stajala iza mnogo toga nego samo za sebe. Osoba koja je izdvojila vrijeme da vidi kako si i da riječi ohrabrenja kad si nesiguran. Počašćena sam što imam uspomene na nas. Razgovori. Smijeh. Moje srce je s tobom i tvojom obitelji. Nedostajat ćeš i nikada te nećemo zaboraviti. Odmaraj u moći i miru moj prijatelju - napisala mu je Larson.

Javila se i glumica Kerry Washington.

- Ratnik svjetlosti sve do samog kraja. Bez riječi sam. Istinski kralj - kratka je bila, a pokojniku su sućut izrazile i Issa Rae te Melissa Fumero.

Podsjetimo, Boseman, rodom iz Južne Karoline, umro je u svom domu, a uz njega su bili supruga i obitelj, stoji u objavi na društvenim mrežama, ali nije navedeno gdje je umro.

Boseman je živio u Los Angelesu.

U svojoj je karijeri Boseman utjelovio više povijesnih osoba poznatih po rušenju rasnih barijera u SAD-u, uključujući soul pjevača Jamesa Browna u filmu "Get on Up", suca Vrhovnog suda SAD-a Thurgooda Marshalla u filmu "Marshall" te prvog afroameričkog profesionalnog igrača bejzbola Jackiea Robinsona u filmu "42". 

Ipak, najpoznatiji je po ulozi T'Cjalie, kralja izmišljenog afričkog kraljevstva Wakanda, koji je ujedno i borac protiv kriminala poznat kao Crna pantera. "Crna pantera iz 2018" prvi je film o superheroju u kojemu su glumci uglavnom bili afroamerikanci. "Crna pantera" je bila među filmovima s najvećom zaradom te godine, a nominirana je bila za šest Oscara, uključujući za najbolji film, a dobila ih je tri - za najbolju filmsku glazbu, najbolji, produkcijski dizajn i najbolju kostimografiju.

Glavni lik Crne pantere stvoren je dvije godine ranije, kada ga je također igrao Boseman, u Marvelovom filmu "Captain America: građanski rat", a "Crnu panteru" utjelovio je još dva puta - 2018. u flmu "Osvetnici: rat beskonačnosti" te 2019. u filmu "Osvetnici: kraj igre".

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar spica1
spica1
14:57 29.08.2020.

nikad čuo za njega...

PL
plavi123
13:31 29.08.2020.

Ki je to

DU
Deleted user
12:25 29.08.2020.

bolni odlazak, zaboli me sto je neki crnac u americi umro. hebo te, kakve ovo veze ima sa hrvatskom i hrvatima, ako cemo i sa evropom i ostatkom svijeta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije