Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
umro u svom domu

Nakon borbe s rakom preminuo glumac Chadwick Boseman, zvijezda 'Crne pantere'

Chadwick Boseman Dies Of Cancer Aged 43
Foto: Hahn Lionel/ABACA/PIXSELL
1/3
29.08.2020.
u 08:28

U svojoj je karijeri Boseman utjelovio više povijesnih osoba poznatih po rušenju rasnih barijera u SAD-u

Glumac Chadwick Boseman, najpoznatiji po glavnoj ulozi u Marvelovom popularnom filmu "Crna pantera", umro je u dobi od 43 godine nakon četverogodišnje borbe s rakom debelog crijeva, objavljeno je u petak na njegovu Twitteru i Facebooku.

Boseman, rodom iz Južne Karoline, umro je u svom domu, a uz njega su bili supruga i obitelj, stoji u objavi na društvenim mrežama, ali nije navedeno gdje je umro.

Boseman je živio u Los Angelesu.

U svojoj je karijeri Boseman utjelovio više povijesnih osoba poznatih po rušenju rasnih barijera u SAD-u, uključujući soul pjevača Jamesa Browna u filmu "Get on Up", suca Vrhovnog suda SAD-a Thurgooda Marshalla u filmu "Marshall" te prvog afroameričkog profesionalnog igrača bejzbola Jackiea Robinsona u filmu "42".

Ipak, najpoznatiji je po ulozi T'Cjalie, kralja izmišljenog afričkog kraljevstva Wakanda, koji je ujedno i borac protiv kriminala poznat kao Crna pantera.

"Crna pantera iz 2018" prvi je film o superheroju u kojemu su glumci uglavnom bili afroamerikanci.

"Crna pantera" je bila među filmovima s najvećom zaradom te godine, a nominirana je bila za šest Oscara, uključujući za najbolji film, a dobila ih je tri - za najbolju filmsku glazbu, najbolji, produkcijski dizajn i najbolju kostimografiju.

Glavni lik Crne pantere stvoren je dvije godine ranije, kada ga je također igrao Boseman, u Marvelovom filmu "Captain America: građanski rat", a "Crnu panteru" utjelovio je još dva puta - 2018. u flmu "Osvetnici: rat beskonačnosti" te 2019. u filmu "Osvetnici: kraj igre".

Komentara 6

OB
Oblivion
12:14 29.08.2020.

Ni silni miljuni koje je zaradio nisu ga mogli spasiti, a kako da se mi siromašni možemo nadati nekakvoj pomoći. Počivao u miru. Wakanda forever

Avatar Warded
Warded
10:43 29.08.2020.

Bio mi je simpatičan. Iako mi je Marvel na vrh glave.

PE
Pederi
09:59 29.08.2020.

Jel testiran na koronu? Ako je bio pozitivan umro je zapravo od korone, jel!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije