Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poznata glumica

Bojana Gregorić Vejzović dirljivom se objavom oprostila od svekra: 'Falit ćete neizmjerno'

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/14
04.10.2022.
u 17:50

Bojana je objavila fotografiju Fadila Vejzovića te fotografije nekoliko njegovih djela i uputila poruku.

Glumica Bojana Gregorić Vejzović dirljivom se objavom na svojem Instagramu oprostila od svog svekra, slikara, grafičara, ilustratora i dizajnera Fadila Vejzovića koji je prošlog tjedna preminuo u Zagrebu. Bojana je objavila Fadilovu fotografiju te fotografije nekoliko njegovih djela te uputila poruku. 

- Dragi naš deda Fadil, falit ćete neizmjerno, nosimo vas u našim srcima zauvijek! Dok slikate nebeskim platnima nek vas čuva vaša Galatea, do naših ponovnih susreta u prostranstvima svemira - napisala je.

Podsjetimo, Bojana je u braku s Fadilovim sinom Enesom, a nedavno se cijela obitelj okupila na izložbi u zagrebačkoj Galeriji Račić gdje je Fadil postavio svoju posljednji izložbu Tijelo Svijet. Uz slikara su tada ponosno stajali sinovi Enes i Mak te snahe Bojana i Nevena Rendeli te unučad. 

Fadil je preminuo u 80. godini života nakon teške bolesti. Vejzović je diplomirao je na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti u klasi profesora Raula Goldonija. Postdiplomski studij grafike i slikarstva završio je u Nürnbergu u Njemačkoj, a punih je desetak godina bio i art direktor u popularnom magazinu Start.

Bavio se i ilustracijama knjiga, a prije tri godine objavio je zapaženu ilustriranu knjigu prema pjesmi Arsena Dedića "Kuća pored mora". Izlagao je na brojnim samostalnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Bio je omiljeni slikar vrlo raznorodnog opusa, u kojem je bilo i portreta i pejsaža, ali i njegovih prepoznatljivih aktova u kojima je istraživao lik mitske Galateje.

VIDEO Drew Barrymore progovorila o teškom djetinjstvu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije