Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Edvard Abazi

Bježao je od kuće i uhvaćen je u krađi, a sada je na putu da postane glazbena zvijezda

Foto: Davor Višnjić/Pixsell
1/10
04.03.2019.
u 07:30

Edvard Abazi od svoje 11. godine štićenik je Doma u Dugavama, a zahvaljujući Jerku Mariću koji je organizirao talent show ‘Talentom protiv nasilja’, otkriven je njegov glazbeni talent.

Hrvatska bi uskoro mogla imati novu glazbenu tinejdžersku zvijezdu. Na dobrom putu da to ostvari 17-godišnji je Edvard Abazi iz Velike Gorice, koji već ima puno fanova po Hrvatskoj, a na Instagramu postoji i njegova fan stranica.


 

No, Edvardova životna priča nije lagana. On je od 11. godine štićenik Doma u Dugavama, sada pod nazivom Centar za pružanje usluga u zajednici Zagreb –Dugave. Zbog situacije u obitelji bježao je od kuće, uhvaćen je nekoliko puta u krađi pa je smješten u tu ustanovu koja mu je puno pomogla. Edvard je danas odlikaš, kulturni mladić koji voli dobru glazbu, a zahvaljujući pobjedi na talent showu, otvorila su mu se vrata glazbene karijere. Naime, talent show bila je ideja Jerka Marića, frontmena grupe Adastra, koji je i predsjednik udruge Zvuk svjetlosti.

– Adastra od 2008. radi koncerte protiv nasilja među mladima. Vidjeli smo da mladi žele o tome razgovarati. Devet smo godina išli po školama i s njima razgovarali, i to u suradnji s MUP-om, u sklopu nacionalnog programa “Živim život bez nasilja”. Naravno, većina djece je dobronamjerna, a nasilnici su u manjini. Došao sam na ideju da napravimo priredbu u tzv. popravnom domu. Otišao sam k ravnatelju Centra u Dugavama s idejom da napravimo talent show, i on se oduševio – kaže Marić, koji je priredbu nazvao “Talentom protiv nasilja” i uz pomoć Grada Zagreba dobili su razglas i pozornicu. Prijavilo se 25 djece i mladih, a među njima bilo je i djece imigranata.

Foto: Davor Višnjić/Pixsell

– Bilo je plesača, pjevača, imitatora... Kad se pri kraju pojavio Edi i zapjevao, nastao je muk i svi smo rekli: On je najbolji – kaže Jerko. A Edi je pjevao Elvisovu “Can’t Help Falling In Love”. Nakon toga vidjelo se da bi Edvardu bilo nužno osigurati sredstva za upis glazbene škole te se u priču uključila i PR agencija „Dialog komunikacija“ i donirala novac. – Za mene je Elvis broj jedan kod muških pjevača. Slušam ja i cajke, i pop, i trap, i rap – veli simpatični Edi, koji na druženjima s vršnjacima bez problema priča o svom životu.

– Nemam problema zato što su loše stvari iza mene. Potrudio sam se da više ne bude tako i razmišljao sam pozitivno kako bih se izvukao iz takve situacije. Kad sam došao u Dom, prvi je tjedan bilo užasno teško. Mislite da ćete ostati tamo do kraja života. No, shvatio sam da mi je to jedini izlaz. Ima tamo i djece koja se nisu htjela popraviti, nego su možda čak postala gora. Sve je stvar volje – kaže Edvard, koji sad živi u stambenoj zajednici.

– Tamo je 40 klinaca koji imaju problema s delinkvencijom. Imao sam sreću da je sa mnom bio i stariji brat, koji mi je pomogao – kaže Edi, koji pjeva od šeste godine.

– Mama mi je iz Bosne, pa sam s njom često išao tamo i pjevao tetkama. Svi su govorili kako prelijepo pjevam, pa me to počelo zanimati. Nisam namjeravao ići na televizijske talent showove, dok se nisu pojavili Jerko i ekipa. Prijavio sam se i pobijedio – kaže Edi koji je nakon ove pobjede počeo nastupati s Adastrom. Želi prije svega završiti srednju školu za komercijalista, a onda bi se posvetio glazbi i upisao fakultet.

– S Edijem smo napravili pjesmu koju i izvodimo, a uskoro ćemo je i snimiti. Zove se “Miljama daleko”. Izveli smo je na koncert i ljudi su oduševljeni – dodao je Jerko. Edi je počeo i sam pisati pjesme. Kaže kako se okružio ljudima koji vole glazbu te s prijateljima i osnovao grupu “Fest Line”.

– U domu sam se naučio disciplini i to je ono najbolje, kad vidiš da ti se trud isplatio. Svojim vršnjacima savjetujem – slijedite svoje snove jer trud se uvijek isplati – zaključio je Edvard.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije