Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
finalni okršaj

Bivši kandidati HTZ-a svoj glas daju dobrodušnom Vilibaldu

kim verson
04.06.2010.
u 15:47

Jedanaest natjecatelja, koji nisu imali toliko sreće kao Kim i Vilibald, teško su se odlučili tko je njihov favorit. Većina se na kraju ipak odlučila za Vilibalda, zbog napretka koji je pokazao i vrlina kojima se isticao u odnosu na druge.

Od prve audicije u showu “Hrvatska traži zvijezdu” snažnim vokalom isticala se sićušna djevojčica koja će se danas na pozornici Jadran filma u finalu boriti za pobjedu. Riječ je o Kim Verson, 16-godišnjoj srednjoškolki iz Nove Gradiške koja očarava pjevajući pjesme glazbenih diva Beyonce Knowles i Céline Dion. Njezina vokalna moć nije nikad bila upitna, no samouvjerenosti u joj je nastupu, pogotovo u koreografskom dijelu, nedostajalo, a to nije promaknulo ni žiriju. Kritike je na početku uzimala previše k srcu pa su znale poteći i suze koje su je, kako je sama rekla, ipak osnažile.

– Puno sam naučila i od stilista i od naših učitelja pjevanja, što ću sigurno primijeniti i kad se sve ovo završi – kaže Kim potiho priznajući kako ima simpatiju koja je pohvalila sve njene nastupe.

Je li Kim dovoljna snažna za glazbeni okršaj s Vilibaldom Kovačem, koji je iz tjedna u tjedan vokalno pobjeđivao svoje suparnike? Vili, kako ga odmila svi zovu, u show se ušuljao tiho i malo je tko vjerovao da će izdržati do kraja. Iako ga je Tony Cetinski prozvao fejkerom, marljivi 19-godišnji Koprivničanin dokazao je da se isplati biti uporan jer njegovi su nastupi postajali i vokalno i scenski sve uvjerljiviji.

Dodatni vjetar u leđa 19-godišnjaku daje i njegova djevojka Nina Vulić, s kojom je u vezi godinu i pol dana, a osvojila ga je sramežljivošću. Svakog petka Nina s ostalim navijačima užari dlanove bodreći dragoga.

Osim odličnim glasom, publiku je osvojio iskrenošću i dobrotom, a zbog tih kvaliteta velik je dio njegovih bivših suparnika upravo u njemu prepoznao pobjednika.

– Vili je moj favorit jer moj je kriterij ljudskost, a on se na tom polju zbilja iskazao. S druge pak strane, u show je došao kao metalac, a sad je propjevao sve, a upravo je to za svaku pohvalu. Kim mi se, međutim, čini premladom da bi zagrizla u takav zalogaj jer je estrada opaka, a ona će jednog dana, kad odraste, sigurno uspjeti jer ima izvanserijski glas – objasnio je Dino Antonić.

S njim se slaže i Adrijana Baković, koja svoj glas daje Viliju jer misli da Kim sa 16 godina još nije sazrela za svjetla pozornice.

Vilijev napredak i preobrazbe u različite glazbene žanrove, u koje je uvijek uspijevao unijeti djelić svog rokerskog stila, primijetili su i Juraj Jurlina i Jurica Gorša.

Dok ga kolege i prijatelji hvale, Vilibald još nije sasvim zadovoljan i kritičan je prema svom pjevanju.

– Sve sam više zadovoljan svojim izvedbama, ali još imam visokih tonova koji su mi “na knap” pa zbog toga još nisam potpuno sretan – priznaje Vili. Napitak protiv treme još nije pronašao i trese se prije nastupa jer je svjestan da ga pogrešan ton može stajati ispadanja. Zato sve više pokušava "sfrkavati" u pjevanju da zaboravi na tremu.

Rokeru Zoranu Mišiću u prvoj, prošlogodišnjoj sezoni nije uspjelo žestokim zvukovima pridobiti glasove publike, kojoj je više legao Bojan Jambrošić. Hoće li ove sezone pobijediti djevojkaili će naklonost tinejdžerica osigurati Viliju zvjezdani status, doznat ćemo večeras nekoliko minuta prije nego što sat otkuca ponoć.

Komentara 5

BK
bez_komentara_2
16:14 04.06.2010.

Jadna i ta djeca,ne osporavam njihov talent,ali oni su samo cirkuske nakaze kao i svi do sada koji su nastupali u sličnim natjecanjima. Tko je uspio do sada od njih?Nera,Saša,Tin i Keđo? Možda,ali to je nikakav uspjeh,makar za mene. Bilo je tu i nekih možda uspjeha,ali to je skoro pa ništa! PUNO SREĆE ŽELIM!

DE
deoderi
16:14 04.06.2010.

Kako god da završi, ovi klinci bolje pjevaju od 90% naših estradnjaka!

OX
oxymoron
18:01 04.06.2010.

naslov je fantastican...ostaje pitanje trazili se zvijezda ili netko dobrodusan??? ili se hoce reci da je Kim zlodusna??? ima kod nas dosta dobrih i talentiranih mladih glasova, medjutim problem je u autorima...mi jednostavno nemamo kvalitetnih tekstopisaca kakvih smo imali (Zeljko Sabol, Jaksa Fiamengo...) a ni kompozitora...imamo hrpu pjevaca a da se ne zna ni za jednu njihovu pjesmu neko svoju popularnost moraju odrzavati na naslovnicama tabloida, nastupima po evergrinovima gdje pjevaju tudje hitove, u plesovima sa zvijezdama ili pjevajuci sa novinarima i glumcima opet tudje pjeseme...sve same reciklaze reciklaza...na zalost i ove nove koje se svake godine nanovo stanca ne preodstoji ista buducnost, bez obzira koliko bili talentirani

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije