Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povratak u prošlost

Barbara Kolar goste vraća u dane mature

Godišnjica mature
Foto: Dario Njavro/HRT
1/3
07.02.2014.
u 14:48

Nova emisija HTV-a “Godišnjica mature” starta krajem veljače, a u svakoj od šest epizoda po tri su gosta

Maturalnu haljinu sašila mi je mamina teta od bijelog materijala, bez naramenica, baš kakvu sam htjela. Ali kako je večer odmicala, pamuk se proširio i dok sam plesala s najboljim prijateljem haljina je gravitacijski krenula dolje prema struku. Ali nije ih vidio nitko osim prijatelja! – prisjetila se Barbara Kolar svoje maturalne večeri 1988. i to ne bez povoda. Naime, Barbara je voditeljica nove HTV-ove emisije “Godišnjica mature”, čija je realizacija u tijeku, a, doznajemo, trebala bi se početi emitirati krajem veljače.

– Imat će šest emisija, a svaka će trajati oko sat vremena. Format je razgovoran, a prate ga prilozi iznenađenja, ponekad i svjedočanstva školskih kolega gostiju. U studiju s Barbarom uvijek su tri gosta s kojima se vraćamo u godinu u kojoj je jedan od njih maturirao. Nisu iste generacije, ali povezani su nečim zajedničkim. Glazbom, sportom ili nečim što im je zacrtalo životni put – otkrivaju urednice emisije Romana Nemčić i Ariana Jandrić. Priča je to i o hrvatskim školama pa će tako u jednoj epizodi gostovati Vojo Šiljak i Goran Tribuson kao predstavnici bjelovarske gimnazije, a pridružit će im se pisac Pavao Pavličić koji priča o odrastanju u Vukovaru.

Od gostiju sportaša slušat ćemo rukometaša Hrvoja Horvata i bivšeg nogometaša Branka Gračanina te hokejaškog trenera Zdenka Crnkovića... Glazba je bitan dio emisije pa u studiju revijski orkestar HRT-a sa zanimljivim glazbenicima u novim obradama izvodi glazbu iz vremena mature gostiju. Uglavnom, lajt-motiv formata u kojem je, hvali se Barbara, voditeljica najmlađa, jest to kako je netko u stanju mladenački san živjeti cijeli život.     

Ključne riječi
HRT

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije