Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJAJAN U Sassuolu

Vrsaljko: Lijevi bek? U klubu to ne igram, za Hrvatsku nema problema!

07.06.2015., Varazdin - Prijateljska nogometna utakmica izmedju Hrvatske i Gibraltara. Sime Vrsaljko.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL
08.03.2016.
u 14:17

- Siguran sam da Vida i ja možemo pokriti tu poziciju. Odluči li mi izbornik dati prigodu na lijevom boku, davat ću svoj maksimum. Lijevo ili desno? Nebitno, ja sam spreman. Za Hrvatsku ću igrati što god bude trebalo.

Šime Vrsaljko jedna je od najmanjih briga Ante Čačića uoči Eura. Zahvalni branič iza sebe ima fantastičnu sezonu, briljira u dresu Sassuola, već mjesecima igra na visokoj razini. Hrvatski reprezentativac na meti je brojnih inozemnih kupaca, a iako to sam neće priznati, uskoro bi mogao promijeniti sredinu. Bez ikakve uvrede njegovom poslodavcu, Vrsaljko je odavno prerastao Sassuolo...

- Pa za sada razmišljam samo o Sassuolu. Igrač sam toga kluba, koncentriran samo na klupske izazove koji su sada ispred mene. Najbitnije je da dajem maksimum u dresu Sassuola, a ako dobijem prigodu s ovom momčadi zaigrati u Europi, zašto ne? No, daleko je kraj sezone. Sigurno me na kraju sezone očekuje razgovor s upravom kluba, gdje ćemo razgovarati i o mojoj budućnosti - rekao je Vrsaljko za Goal.

Je li vidio popis Ante Čačića? Čini se kako te u budućnosti biti - lijevi bek!

- Vidio sam popis, kako ne?! Moram reći da su svi ovi igrači zasluženo na tom popisu, svi stvarno igraju na visokoj razini. Lijevi bek? Uvijek ću odraditi ono što od mene izbornik traži. Siguran sam da Vida i ja možemo pokriti tu poziciju. Odluči li mi izbornik dati prigodu na lijevom boku, davat ću svoj maksimum. Lijevo ili desno? Nebitno, ja sam spreman. Za Hrvatsku ću igrati što god bude trebalo.

Nastupa li kada u Sassuolu na lijevoj strani?

- Ne, još nisam igrao lijevo. Znao sam popunjavati tu poziciju dok sam bio u Genoi, ali meni to ne predstavlja problem. Uostalom, igrao sam to i na otvaranju Svjetskog prvenstva u Brazilu. Naravno da postoji razlika, lakše mi je igrati na desnoj strani. Godinama igram na desnom boku, navikao sam na to. Ali, spreman sam biti i lijevi bek.

Brojni velikani europskog nogometa (Gary Lineker, Iker Casillas...) tvrde kako bi Hrvatska mogla biti iznenađenje Europskog prvenstva. No, može li se na selekciju za koju nastupaju igrači Real Madrida, Barcelone i Juventusa gledati kao iznenađenje?

- Mislim da svi znaju koliko smo mi kvalitetna momčad, teško mi je reći da bi neki naš rezultat bio - iznenađenje. Svjesni smo svoje kvalitete, u najboljim smo godinama, puni optimizma. Ako napravimo dobar rezultat, to će biti zasluženo, nikako nekakva slučajnost.

Često ga se veže uz Juventus, Inter, Milan, pa čak i Barcelonu...

- Haha, ma glupo mi je pričati o tome. Ne bi to ni bilo u redu od mene dok je pred Sassuolom još deset toliko važnih utakmica. Pa stiže i to Europsko prvenstvo. Imam veliki respekt prema klubu, gdje svakodnevno osjećam kako me poštuju i cijene. U Sassuolu strašno drže do nas mlađih igrača, ovdje se osjećam super i ništa mi ne fali. No, doći će vrijeme za razgovore o budućnosti. Kažem, sjest ćemo na kraju sezone, te zajedno odlučiti što i kako dalje. Ima vremena - sa smiješkom je završio Šime Vrsaljko.

>> Što je još rekao Šime Vrsaljko pročitajte ovdje

>> Olićevo 'ne' Čačiću je pobuna igrača protiv HNS-a?

Komentara 4

LA
LacoLaco
17:22 08.03.2016.

Srna bi trebao napravit isto sto i Olic i oprostit se od reprezentacije. Alternativa je da grije klupu. Vidjet ce mo kaj bu Cacic napravil.

MA
..Marsijanac
17:15 08.03.2016.

Vrsaljko na desnom beku, Vida ili Corluka na lijevom, Srna kao rezerva...

DA
Dankoo
17:20 08.03.2016.

Vrsaljka svi cijene, možda jedini naš igrač za kojega nisam vidio nijedan negativni komentar. Ali mlad je još.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije