Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASPLET NA OTOKU

Rodgersu, koji je već čestitao Pellegriniju, novi ugovor zbog Lige prvaka

Manchester United - Manchester City
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/2
11.05.2014.
u 10:59

– Čuda se rijetko događaju, ali se ipak gdjekad dogode. Žao mi je što nismo ostali u situaciji da City “držimo za vrat” do zadnje sekunde, tri sam puta gledao snimku našeg remija s Palaceom i uvijek sam iznova bio šokiran! Ne, to nam se nije smjelo dogoditi, nismo smjeli primiti tri pogotka u 12 minuta – kaže Rodgers.

Dva dana uoči utakmice s Newcastleom menadžeru Liverpoola Brendanu Rodgersu ponuđeno je produljenje ugovora. Iako Liverpool nakon kikseva sa Chelseajem (0:2) i Crystal Palaceom (3:3) još ima samo teorijske šanse za osvajanje naslova, klupski su čelnici procijenili da je Rodgers napravio sjajan posao...

– Nisam još ni s kim razgovarao, ali dobio sam informaciju kako klub želi da ostanem menadžer. Ponosan sam zbog toga, to je znak da ljudi cijene naš rad na terenu. Napravili smo opipljiv pomak u odnosu na lani kad smo bili sedmi. Osigurali smo nastup u Ligi prvaka, do zadnjega kola borimo se za naslov s jednim od najbogatijih svjetskih klubova i bila je to za mene doista nevjerojatna sezona. Ovi su igrači iznova vratili Liverpool na nogometnu kartu svijeta – rekao je Rodgers koji je nakon nevjerojatnog remija s Crystal Palaceom praktički dignuo ruke i čestitao Cityju na naslovu:

– To je, na žalost, realnost. Ali mi ćemo se boriti do kraja! Čuda se rijetko događaju, ali se ipak gdjekad dogode. Žao mi je što nismo ostali u situaciji da City “držimo za vrat” do zadnje sekunde, tri sam puta gledao snimku našeg remija s Palaceom i uvijek sam iznova bio šokiran! Ne, to nam se nije smjelo dogoditi, nismo smjeli primiti tri pogotka u 12 minuta – kaže Rodgers. S druge pak strane menadžer Cityja Manuel Pellegrini mirno čeka okršaj s West Hamom:

– Kad sam preuzeo momčad, cilj je bio ostati u utrci za naslov do samoga kraja! To smo i učinili, još nam je potreban jedan korak za slavlje. Ova će momčad u nedjelju, siguran sam u to, napraviti taj trijumfalni korak – kaže Pellegrini.

Španjolci imaju još dva kola do kraja, Atletico i Barcelona, svaki na svoj način, drže sve konce u svojim rukama, dok je Real porazom u Valladolidu zacijelo ostao bez naslova. Uoči domaćinstva Malagi u Atleticu je zazvonilo zvono na uzbunu budući da se na ozljedu mišića žali napadač Diego Costa...

– Atletico je zaslužio biti prvak, odigrao je sjajnu sezonu! Ne osvoji li naslov, može samo sebe kriviti jer sve do kraja drži u svojim rukama – rekao je slavni Nizozemac Johan Cruyff koji je postavio temelje ove Barcelone.

Manchester Cityju i remi dosta za naslov, Real čeka Barcin i Atleticov kiks

Evo i mogućeg raspleta engleskog prvenstva: Manchester City osvojit će naslov pobijedi li West Ham ili remizira s njim, a Liverpool istodobno ne pobijedi Newcastle sa 13 pogodaka razlike; odnosno ako izgubi, a Liverpool ne pobijedi Newcastle.

U Španjolskoj je situacija nešto kompliciranija budući da su do kraja ostala još dva kola. Uglavnom, madridski Atletico (88 bodova) bit će prvak upiše li do kraja i samo dva remija (Malaga kod kuće i Barcelona u gostima)! Barcelona (85) će osvojiti pak naslov ostvari li dvije pobjede (Elche u gostima, Atletico kod kuće)!

U slučaju istog broja bodova odlučuje omjer u međusobnim utakmicama, a Atletico i Barcelona u Madridu su remizirali bez golova...

>> 'Želim donijeti naslov Liverpoolu i vidjeti kako Gerrard podiže pehar'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije