Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ordinacija iz bajke

‘Bio sam u bolnici posve sam s 4 godine’

17.05.2016., Zagreb - Kreso Celic iz KLUB-a HEO, u stanu koji renoviramo u projektu Ordinacija iz bajke. DKS_56137686 Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
19.05.2016.
u 11:17

U akciji portala Ordinacija.hr i Večernjeg lista, uz pomoć prijatelja projekta, stan će se urediti, nabavit će se novi namještaj, kuhinja i posuđe.

Stan Kluba Heo – Prve hrvatske udruge roditelja djece oboljele od malignih bolesti – nalazi se u Zagrebu u Gajevoj ulici. Roditeljima koji nisu iz Zagreba nudi smještaj tijekom liječenja njihove djece na odjelima u Zagrebu. Osigurava im sve što je potrebno kako bi što mirnije i sigurnije prošli kroz taj težak period, tuš, kuhinju i mjesto za spavanje, na što im se i svodi život dok se njihovo dijete ne izliječi.

Veliki trošak

Koliko je to važno svjedoči i priča Kreše Celića, predsjednika Kluba Heo. On je 1989., s četiri godine, obolio od maligne bolesti histiocitoza x, koja se pojavljuje kod jednog od 200 tisuća djece, a u 76% slučajeva kod mlađih od 10 godina. Roditelji tada nisu mogli dobiti bolovanje pa je često sam provodio i po dva, tri tjedna na liječenju u Zagrebu. Trošak putovanja iz Šibenika i lijekova bio je prevelik za džep roditelja.

Uspješan mandat

– Devedesetih počinje rat, Knin je okupiran, od Zagreba do Šibenika putuje se 8 sati. Zaobilazimo Knin, putujemo do Zadra, trajektom do Senja, prema Rijeci i onda do Zagreba, tako svaka tri mjeseca u postoperativnom periodu, vremenu poslije kemoterapije. Za tjednu dozu lijekova roditelji su trošili 100 maraka – prisjeća se Celić. Najsretnije sjećanje iz tog razdoblja za njega je defektologinja Jasna Štrok koja je, uz Sanju Duplić – prvu predsjednicu prve hrvatske udruge roditelja djece oboljele od malignih bolesti, bila jedna od ključnih osoba kada je 1990. osnovan Klub Heo i koja se tada brinula o djeci na odjelima.

– Ona nam je svima bila druga mama. Ja sam znao i dva tjedna biti sam na odjelu, a tu je bila Jasna – opisuje Celić.

Kada su Krešini roditelj mogli doći u Zagreb, boravili su u stanu Kluba Heo, a Krešin je otac i čuvao stan 1991. kada ga je udruga dobila od Grada Zagreba – tada nije imao ni prozore. Kao predsjednik Kluba Heo Celić napominje kako je jedini njegov cilj uređenje stana. Ako to uspije, svoj mandat smatrat će uspješnim.

Upravo u tom naumu udruzi i Celiću želi pomoći i nova akcija Ordinacija iz bajke portala Ordinacija.hr i Večernjeg lista. Uz pomoć prijatelja projekta, HEP-a, Janafa, UNIQA osiguranja, Lipovice, JUB-a i PRIMA namještaja, u stanu Kluba Heo gletat će se zidovi i urediti stolarija, a postavit će se i novi radijatori. Stan će se osvježiti i novim namještajem, kutnom garniturom, ležajevima i kuhinjom s ugradbenim aparatima, a nabavit će se i novo posuđe. Na taj način pokušat će se boravak roditeljima učiniti što ugodnijim.

Komentara 3

MA
malavjeverica1
08:41 20.05.2016.

bravo ljudi

NO
novkovka
13:40 22.05.2016.

ovo je za svaku pohvalu.tko god može nek pomogne ,nek se opremi što više ovakvih stanova jer roditeljima bolesne djece to bi mnogo značilo.bravo!!!!

KM
kmillot075
13:19 19.05.2016.

Pozdrav Dragi Braćo i sestre u Kristu, unesite ovu važnu priliku Uskoro praznika, i mnogi ljudi su u finansijskim problemima ili je potreban kredit do kraja godine, koristim ovu priliku da dijele svoju radost sa vama. Ja sam posebno nakonkon financijske krize koja prijeti savremene ekonomije, stopa nezaposlenosti i dalje raste, u naših naroda, nakon kupovine žalbu domaćinstava i dalje smanjuje, u partnerstvu sa svojim bankarima j 'su odlučili da odobravaju kredite na kratke, srednje i duge rokove za pošteni ljudi, koji uprkos svojih mjesečnih primanja se bore da zadovolje svoje osnovne potrebe. Uvjeti kredita ponude su jednostavne i zahtijevaju kredit može se dobiti u roku od 72 sata. Maksimalan period kompenzacije su stari 1-50 godina, jer ne želim da ide protiv zakona lihvarstvo. Ja bih biti dostupan u iznosima od 5000 € do 20 milijuna € i ništa više. Kamatna stopa je 3% i na određeno vrijeme. I're spremni da vam odobri kredit, ali franšize u svim stvarima koje su potrebne. Jednostavno kontaktirajte me i pošaljite mi svoj zahtjev. E-mail: kmillot75@gmail.com Web stranice: http://www.reseau-finances.com/ ljubazno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije