Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udruga Zvončići

Ovaj put uređujemo igralište za djecu s poteškoćama u razvoju

Udruga Zvončići
30.04.2019.
u 13:30

Vrijeme je za još jednu Ordinaciju iz bajke

Dok čekaju na provođenje terapije, djeca iz Udruge za djecu s teškoćama u razvoju Zvončići u Karlovcu stisnuta su u malenu čekaonicu i svaka minuta koju moraju provesti u njoj dodatno ih uznemirava. Da bi im pomogli, Večernji list je odlučio pokrenuti još jednu humanitarnu akciju “Ordinacija iz bajke”. Akciju Večernjak provodi već četiri godine, a njom pomaže djeci i odraslima u domovima zdravlja, bolnicama, ambulantama i potrebitim udrugama. Tako je u suradnji s partnerima uredio, primjerice, Onkološki odjel za djecu iz Klaićeve i opremio stan u Zagrebu koji za roditelje koji posjećuju svoju djecu s malignim bolestima.

Ovaj put cilj je pomoći djeci iz udruge Zvončići, pa će za igralište ispred udruge osigurati što više različitih sprava. A kako dječje igralište za mališane nije samo prostor za zabavu i rekreaciju, već je i mjesto stvaranja prijateljstava, i gdje se uče društvena pravila ponašanja i igre, predsjednica udruge Snježana Čop će igralište nakon uređenja otvoriti i za svu ostalu djecu. Nove sprave će djeci iz udruge, objašnjava nam, osim pri socijalizaciji pomoći i pri motorici i senzornom razvoju.

-Igralište je idealno i za stimulaciju osjetila koja se koristi u terapiji djece s raznim teškoćama u razvoju i omogućuje da dijete uči svim osjetilima i dovodi ga u raspoloženje za učenje te se u njoj postižu bolji rezultati koncentracije i komunikacije – objašnjava nam Snježana Čop. Još je jedan važan razlog zašto će novo igralište koristiti svima, dodaje, a to je što će prazan i zapušten prostor pretvoriti u nešto lijepo i korisno.

Udrugu je inače prije osam godina registrirala skupina roditelja djece s autizmom, no vrlo brzo su u svoj rad uključili i djecu s ostalim dijagnozama. Djeluje na četiri lokacije u Karlovcu i jednoj u gradu Slunju, a u njoj deset zaposlenih djelatnika i brojni volonteri djeci i njihovim roditeljima pružaju usluge radne terapije, fizioterapiju, senzornu terapiju, ABA i neurofeedback trening, psihološko individualno i grupno savjetovanje, kao i pomoć pri učenju, grafomotoričke vježbe i radionice za djecu i roditelje.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije