Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Ordinacija iz bajke

Agencija Moody's povećala izglede kretanja ocjene rejtinga HEP-a iz stabilnih u pozitivne i istovremeno potvrdila ocjenu kreditnog rejtinga HEP-a Ba2

U objavljenom izvješću agencije Moody's navodi se da će HEP i u budućim razdobljima  zadržati snažan financijski profil.
09. svibnja 2019. u 13:07 679 prikaza
HEP logo

Agencija Moody's potvrdila je krajem travnja dugoročni kreditni rejting Hrvatske elektroprivrede (Ba2) te povećala izglede kretanja ocjene rejtinga sa stabilnih na pozitivne.

Zbog metodologije i kriterija koje Moody's  koristi pri ocjenjivanju HEP-a, povećanje je uslijedilo nakon rasta izgleda rejtinga za Republiku Hrvatsku, prema mišljenju Moody's -a, zahvaljujući poboljšanoj fiskalnoj metrici i procjeni agencije o poboljšanim izgledima za rast hrvatskog gospodarstva, zahvaljujući reformama provedenim u zadnje vrijeme.

U objavljenom izvješću agencije Moody's navodi se da će HEP i u budućim razdobljima  zadržati snažan financijski profil.

Također se navodi da bi, sukladno trenutnoj ocjeni, u slučaju povećanja ocjene kreditnog rejtinga za Republiku Hrvatsku vjerojatno bila povećana ocjena kreditnog rejtinga HEP-a.

Iznimno smo zadovoljni povećanjem izgleda kretanja ocjene rejtinga sa stabilnih na pozitivne te potvrdom dugoročnog kreditnog rejtinga HEP-a od strane agencije Moody 's. U tom smislu i dalje ćemo nastaviti s aktivnim upravljanjem financijskim položajem i ukupnim poslovanjem HEP grupe“, izjavio je Frane Barbarić, predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede d.d.

Neugodna situacija
Ono što je mladoženja napravio mladoj izazvalo zgražanje: 'Traži papire za razvod!'
HUB
Napravite prvi korak
Financijske poteškoće moguće je riješiti