Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HVALEVRIJEDNA AKCIJA

Ordinacija iz bajke ove godine pomaže Udruzi Maslačak

Ordinacija iz bajke
17.10.2022.
u 10:41

Ordinacija iz bajke je projekt Večernjeg lista koja traje dugi niz godina, a ideja je da s partnerima odaberemo ustanovu važnu za zdravlje ili razvoj djece i istu učinimo ugodnom za boravak i druženje.

Projekt “Ordinacija iz bajke” jedan je od omiljenih društveno odgovornih projekata Večernjeg lista. Uz pomoć partnera do sada je realiziran velik broj projekata, u sklopu kojih smo pomogli urediti Onkološki odjel za djecu iz Klaićeve, a zatim i prve senzorne sobe za djecu s poteškoćama u razvoju u gradu Sisku. Uz to, opremili smo i V. osnovnu školu u Bjelovaru namijenjenu radu s djecom s posebnim potrebama (stacionar) i poduzeli još brojne druge aktivnosti. Tu je i suradnja s Gradom Velika Gorica, gdje se pomoglo urediti interijer ambulante lokalnog Doma zdravlja te se nabavio potreban namještaj.

Za “Ordinaciju iz bajke” predaha nema, Večernjak i partneri kreću u novu akciju već ovog mjeseca, kada ćemo zajedničkim snagama pomoći novim ustanovama kojima je to najpotrebnije.

Ove godine udružili smo snage i pomažemo renovirati prostor udruzi “Maslačak” iz Križevaca koja djeluje kontinuirano već 32 godine. Osnovana je 14.09.1990. godine kao Društvo za pomoć osobama s mentalnom retardacijom.

Udruga “Maslačak” Križevci je dobrovoljna, neprofitna, humanitarna udruga građana sa socijalno-humanitarnim ciljem socijalne podrške unapređivanju kvalitete življenja osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji. Udruga pomaže djeci i mladim s teškoćama u razvoju, osobama s intelektualnim teškoćama te njihovim roditeljima, udomiteljima i skrbnicima. Uz intelektualne teškoće, članovi imaju i dodatne zdravstvene teškoće kao što su: epilepsija, cerebralna paraliza, tjelesni invaliditet, slabovidnost, gluhoća, hiperaktivnost… Zbog specifičnosti stanja s članovima udruge obvezno rade stručnjaci uz pomoć roditelja i volontera.

 

Ravnateljica Poliklinike Medikol, Ivanka Trstenjak – Rajković, dr. med., specijalist opće medicine, objasnila je zašto su se u Medikolu odlučili sudjelovati u ovogodišnjoj “Ordinaciji iz bajke”.

Od samih početaka rada Poliklinike Medikol brinemo o zdravlju naših sugrađana, prateći i primjenjujući najnovije trendove i visoku tehnologiju u medicini. U svakom trenutku nastojimo postići najviše standarde i ostvariti izvrsnost u svemu što radimo. Svjesni potreba naših pacijenata, ali i zajednice u kojoj djelujemo, odlučili smo podržati projekt ORDINACIJA IZ BAJKE Večernjeg lista. Zato kao partner zajednice i ovog projekta dajemo naš doprinos uređenju prostora Udruge Maslačak koja već 32 godine svojim radom unapređuje kvalitetu življenja osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji, čineći svijet na taj način ljepšim, a njihove živote lakšim - izjavila je ravnateljica Poliklinike Medikol.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije