Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tako slatke...

Jeste li znali da su trešnje toliko ljekovite?

trešnje
Foto: Thinkstock
1/2
27.03.2014.
u 08:20

Istraživanje je pokazalo da sok od trešanja može pobijediti nesanicu, a ovi crveni plodovi pomažu i u smanjenju rizika od gihta i preporučuju se jesti nakon nekog fizičkog napora.

Ovim slatkim crvenim plodovima rijetko tko može odoljeti, ali koliko zapravo znamo o tome koliko su 'zdravi'?

Istraživanje je pokazalo da sok od trešanja može pobijediti nesanicu, a ovi crveni plodovi pomažu i u smanjenju rizika od gihta i preporučuju se jesti nakon nekog fizičkog napora.

1. Trešnje mogu smanjiti krvni tlak. Plodovi obiluju kalijem koji pomaže u sniženju krvnog tlaka i uklanjaju višak natrija iz organizma. Drže natrij i kalij u ravnoteži i na taj način sprječavaju hipertenziju (visoki krvni tlak). Natrij i klor igraju važnu ulogu u regulaciji krvnog tlaka, kontroli ravnoteže tjelesnih tekućina i osiguravanju uvjeta za normalno funkcioniranje mišića i živaca. Natrij također omogućava i apsorpciju glukoze i aminokiselina.

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

2. Trešnjice su pravo malo skladište pektina, nitastih polisaharida sastavljenih od šećernih kiselina koji pomaže u prevenciji srčanih bolesti snižavanjem 'lošeg' kolesterola'. Trešnje sadrže i antioksidanse koji su korisni u prevenciji karcinoma i kardiovaskularnih bolesti.

3. Trešnje mogu ublažiti bolove u zglobovima i ublažiti glavobolje. Istraživanje koje su proveli znanstvenici na državnom sveučilištu u Michiganu, pokazalo je da zdjelica trešanja na dan može pomoći u ublažavanju bolova kod osoba koje pate od artritisa ili kroničnih glavobolja. smanjiti želučanu nervozu. Trešnje mogu smanjiti i količinu mokraćne kiseline u krvi.

>>Je li 'zdraviji' kruh ili tjestenina, jabuka ili banana? Otkrijte u nekoliko sekundi

>>Ovo su 3 najvažnije namirnice za 30- godišnjake!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije