Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
provjerite

Može li penis biti prevelik?

penis
Foto: Shutterstock
10.01.2015.
u 18:38

Može li penis biti prevelik? U savršenom svijetu tvoj partner bi imao optimalnu duljinu i širinu penisa, upravo onakvu kakva tebi odgovara

Može li penis biti prevelik? U savršenom svijetu tvoj partner bi imao optimalnu duljinu i širinu penisa, upravo onakvu kakva tebi odgovara. Ali, budući da nije tako provjerili smo je li istina da su 'neki' penisi preveliki za 'neke' vagine. Prim. dr sc. Ulla Marton, dr.med. objasnila je da je rodnica vrlo prilagodljiva elastična mišićna cijev, ali da postoje anatomski razlozi koji mogu otežati spolni odnos, piše Zdrava krava.

Prim. dr sc. Ulla Marton, dr.med. objasnila je da je rodnica vrlo prilagodljiva elastična mišićna cijev u prosjeku duljine od 8 do 12 cm, što ovisi o dobi , hormonskom statusu, trudnoćama i načinu poroda: "Stijenke rodnice zatvaraju virtualnu šupljinu.

Zbog elasticiteta mišića i pod utjecajem hormona (estrogena, progesterona) rodnica je iznimno prilagodljiva kako na samo muško spolovilo (bez obzira na njegovu veličinu) tako i tijekom poroda. U iznimnim stanjima radi anatomskih razvojnih poremećaja rodnica može biti iznimno kratka te je  izrazito neprilagodljiva za uredne spolne odnose.

U situacijama kada žena ne pristaje na spolni odnos ili zbog potisnutog straha od mogućih posljedica zbog neadekvatnog odgovara žlijezda koje potiču lučenje tekućina odnos može biti iznimno otežan i žena može imati subjektivan osjećaj neadaptivnog, odnosno malenog spolovila.

U žena starije dobne skupine kada dolazi do estrogenskog deficita zbog gubitka elasticiteta odnosi mogu biti izrazito nelagodni, zaključuje doktorica.

Cijeli tekst pročitajte na Zdravoj kravi.

>>Žene koje čitaju ljubavne romane dva puta češće vode ljubav

>>5 stvari koje štete vašem seksualnom životu, a niste toga ni svjesni

Ključne riječi

Komentara 26

AP
apolon
19:13 10.01.2015.

Zamislite samo ...kakva odstupanja bismo mogli dobiti u centimetrima da fulaju kao u predizbornoj anketi!

AP
apolon
19:02 10.01.2015.

Treba napraviti anketu među ženama,samo...da anketu ni u kojem slučaju ne provodi ipsos puls !

SJ
Sve je uzalud
19:01 10.01.2015.

....nemože.........udri veslom po moru more uvik more.................osim toga nitko tu nije našao dno..........................

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije