Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobar savjet

'Zlatna tekućina': Nemojte bacati vodu u kojoj ste kuhali tjesteninu!

shutterstock
21.12.2019.
u 13:11

Mnogi kuhaju tjesteninu u vodi s dodatkom soli, a onda tu vodu jednostavno izliju u sudoper. Kakva pogreška.

Tjestenina je mnogima često na jelovniku, brzo se skuha, a može se kombinirati s raznim sastojcima i umacima.
Pravi ljubitelji tjestenine znat će i koju vrstu skuhati, ovisno o sastojcima s kojima će je sljubiti. I mnogi kuhaju tjesteninu u vodi s dodatkom soli, a onda tu vodu jednostavno izliju u sudoper. Kakva pogreška. 

Slavni kuhari tu vodu nazivaju "zlatnom tekućinom" i čuvaju je za uporabu u umacima. Voda u kojoj se kuhala tjestenina zgusnut će umak pa nećete trebati dodavati druge sastojke za zgušnjavanje umaka, a dat će mu i posebno pun okus. Idući put nemojte izliti vodu u kojoj ste kuhali tjesteninu već je, primjerice, zamrznite ako je nećete odmah koristiti.

Ovaj gospodin zna sve o kestenima, a na Cvjetnom trgu prodaje ih već 47 godina:

Ključne riječi

Komentara 3

ŹI
ŹIVAC
15:48 21.12.2019.

Normalno, puna je škroba (bijela pjena) a to je polisaharid.

TR
Trnjanec
17:36 21.12.2019.

Da, jer je 10 kn za pola kile kukuruznog škroba (koji ima dug vijek trajanja i lako se koristi, za razliku od smrznute tijesto-vode) ipak previše.

TU
turbolet
13:46 21.12.2019.

Dobro je znati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije