Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Gourmet

'Zlatna tekućina': Nemojte bacati vodu u kojoj ste kuhali tjesteninu!

Mnogi kuhaju tjesteninu u vodi s dodatkom soli, a onda tu vodu jednostavno izliju u sudoper. Kakva pogreška.
21. prosinca 2019. u 13:11 3 komentara 38600 prikaza
Foto: shutterstock

Tjestenina je mnogima često na jelovniku, brzo se skuha, a može se kombinirati s raznim sastojcima i umacima.
Pravi ljubitelji tjestenine znat će i koju vrstu skuhati, ovisno o sastojcima s kojima će je sljubiti. I mnogi kuhaju tjesteninu u vodi s dodatkom soli, a onda tu vodu jednostavno izliju u sudoper. Kakva pogreška. 

ISPROBAJTE I VI Recept za tortu od Nutelle i još samo jednog sastojka - srušio je internet!

Slavni kuhari tu vodu nazivaju "zlatnom tekućinom" i čuvaju je za uporabu u umacima. Voda u kojoj se kuhala tjestenina zgusnut će umak pa nećete trebati dodavati druge sastojke za zgušnjavanje umaka, a dat će mu i posebno pun okus. Idući put nemojte izliti vodu u kojoj ste kuhali tjesteninu već je, primjerice, zamrznite ako je nećete odmah koristiti.

Ovaj gospodin zna sve o kestenima, a na Cvjetnom trgu prodaje ih već 47 godina:

EU fondovi Bjelovar
PRIJAVITE SE
Konferencija o atraktivnim mjerama za razvoj poduzetništva
Kupovina
KVIZ
Otkrij svoj shopping personality
  • zivko32:

    Normalno, puna je škroba (bijela pjena) a to je polisaharid.

  • Trnjanec:

    Da, jer je 10 kn za pola kile kukuruznog škroba (koji ima dug vijek trajanja i lako se koristi, za razliku od smrznute tijesto-vode) ipak previše.

  • turbolet:

    Dobro je znati