Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Za zdrav život u potkrovlju VELUX preporučuje

VELUX
Foto: VELUX
1/7
PR
Autor
PR članak
09.10.2015.
u 08:15

1. Osigurajte dovoljno dnevne svjetlosti i svježeg zraka u prostoru ispod krova. Istraživanja pokazuju da dobra unutarnja klima prostora pospješuje sposobnost učenja za 15%, popravlja raspoloženje i san. Krovni prozori idealan su izbor za optimalno osvjetljenje potkrovlja.

2. Vodonepropusnost ćete postići kvalitetnom hidroizolacijom krovišta i prostora oko krovnog prozora. Spriječiti prodor vode glavni je preduvjet ugodnog života u potkrovlju.

3. Uložite u kvalitetnu izolaciju. Toplinska izolacija potkrovlja garantira ugodnu klimu u potkrovlju tijekom svih godišnjih doba - ljeti štiti od pregrijavanja, a zimi čuva toplinu prostorije, dok parna brana štiti od prodora vlage iz prostora u toplinsku izolaciju krovišta. Vlaga se u krovnoj konstrukciji pretvara u kondenzat koji bi oštetio izolaciju i samu drvenu konstrukciju krovišta. Izuzetno je važno izolirati i prostor oko krovnih prozora kako bi se spriječio nastanak toplinskih mostova i prodor vlage.

Sve ove savjete lako ćete primijeniti ako kod ugradnje krovnog prozora koristite VELUX Komplet za ugradnju. Komplet za ugradnju osigurat će vodonepropusnu vezu krovnog prozora i krovišta i najbolju moguću toplinsku izolaciju, a parna brana spriječit će ulazak vlage iz prostora u krovište. Komplet sadrži sljedeće: krovni prozor + opšav + BDX izolacijski set (ili BFX hidroizolacijsku maramicu) + BBX parnu branu (ili LSG okvir za oblogu).

Ako razmišljate o uređenju vašeg potkrovlja i ugradnji krovnog prozora, sada je pravo vrijeme za akciju jer od 01.10-31.10. VELUX nagrađuje sve kupce koji kupe Komplet za ugradnju GRATIS vanjskom tendom MHL koja krovni prozor tijekom ljeta štiti od topline.

Više o akciji pročitajte ovdje.

 

Želite prijaviti greške?