Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJAKOVE ZVIJEZDICE - KONOBA DALMARE

Za kilogram kaparocula mora se zaroniti 60 puta

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/5
10.08.2020.
u 14:00

Izvrsno pripravljene svježe kaparocule (vongole), rovanice (brbavice), Jakovljeve kapice i mušule bile su zaista slasne

Foto: VLm
Školjke s malo pašte za 80 kuna u konobi Dalmare bile su za prste polizati, a sudeći prema teku kolege fotoreportera, porcija telećih kotleta s pomfritom i povrćem na žaru, po istoj cijeni, nije bila ništa manje ukusna.

Ali, vratimo se školjkama, ipak smo na Brodarici gdje je školjkarstvo tradicija. Izvrsno pripravljene svježe kaparocule (vongole), rovanice (brbavice), Jakovljeve kapice i mušule bile su zaista slasne, a mladi vlasnik Boško Paškvalin, prije no što je otišao u mjesto po tek ulovljenu hobotnicu, ispričao nam je da je najteže prikupiti kaparocule jer su skrivene u pijesku.

– Obično ih vade ronioci s bocama, dugo se treba zadržati pod morem, ali ja imam dobavljača koji ih izranja na dah. Za 1 kg školjaka, on zaroni 60 puta – tvrdi Paškvalin kojemu je desna ruka u restoranu brat Grgo.

Turisti su, kaže on, pomalo nepovjerljivi prema novim okusima, ali kada jednom probaju naše školjke, dolaze opet i iznova ih naručuju. Međutim, glavni gosti u Dalmaru su Šibenčani, čak i Splićani i Zadrani. Za to je zaslužna usmena predaja, dobar glas koji su stekli u protekle tri godine, koliko Paškvalin vodi restoran. Na magistrali su i lako ih je pronaći.

Foto: VLm

 

 

 

 

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
14:48 10.08.2020.

Pa neka roni, ionako nema što raditi cijelu godinu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije